Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Turizmde sevindirici haber: Balıklıgöl dolup taşıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Turizmde sevindirici haber: Balıklıgöl dolup taşıyor

Kültür Sanat

İnanç turizmin merkezi konumumdaki Şanlıurfa, yerli turistin akınına uğradı. Okulların açılmaya başlandığı bu dönemde Balıklı göl yerli turistlerin akınına uğradı.

 ŞANLIURFA- Son aylarda bölgede yaşanan bombalı saldırılar nedeniyle yabancı turist konusunda büyük düşüş yaşayan inanç turizminin önemli yerlerinden Şanlıurfa, yerli turistleri ağırlıyor.

Şanlıurfa şimdilerde yerli turistleri ağırlıyor

İnanç turizminin en önemli merkezlerinden olan Şanlıurfa, son aylarda bölgede artan bombalı saldırlar sonrası yabancı turist ağırlayamazken, şimdilerde yerli turistleri konuk ediyor.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen yerli turistler, en çok ilgi duyulan yerlerin başında gelen Balıklıgöl ve Hz. İbrahim’in makamını ziyaret ediyor. Çoğunlukla günübirlik olarak Şanlıurfa'ya gelen ziyaretçiler, Balıklıgöl'ün hemen yanında bulunan Ayn-ı Zeliha Gölünde kayığa biniyor, çay bahçelerinde oturup çay içiyorlar. Hz. İbrahim’in doğduğuna inanılan mağarayı ziyaret edip, namaz kılıp dua ediyorlar.

İLKHA mikrofonlarına konuşan ziyaretçiler, Şanlıurfa’nın ziyaret edilmesi gereken bir yer olduğunu söylediler. Şanlıurfa’nın, Hz. İbrahim’in makamına sahip çok güzel bir yer olduğunu belirten Muhammed Gümüş, Şanlıurfa’yı her fırsat bulduğunda mutlaka ziyaret ettiğini dile getirdi.

Mersin’in Tarsus ilçesinden geldiğini belirten Fatma ve Didem Paça, Şanlıurfa’yı çok beğendiklerini belirterek herkese ziyaret etmelerini tavsiye ettiklerini ifade etti. İstanbul ve Adana’dan gelen misafirleriyle birlikte kenti ziyaret ettiğini ifade eden Adıyamanlı Yaşar Baran, Şanlıurfa’ya yaptıkları ziyarette maneviyatlarının pekiştiğini söyledi. (Ramazan Casuk-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.