Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
TSE'den Çiğköfte muaması
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

TSE'den Çiğköfte muaması

Kültür Sanat

Akbıyık: ‘Çiğköfteye TSE kriteri haberi doğruysa buna itiraz etmemiz gerekir’

TSE’nin çiğköfte standartlarını belirlediği haberi, çiğköftenin anavatanı Urfa’da eleştirilere yol açtı. İlk tepki Folklor Araştırmacısı Abuzer Akbıyık’tan geldi. Akbıyık, “Eğer bu doğruysa Şanlıurfa olarak buna itiraz etmemiz gerekir” dedi.

 

Akbıyık, HİZMET’e yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:“TSE ve Tatlıses Çiğköfte’nin ortak çalışmasıyla bu kriterin belirlendiği ifade ediliyor. Sağlıklı bir yorum için öncelikle TSE’nin gerçekten böyle bir standart belirleyip belirlemediğini tespit etmek gerekiyor. Ben de konuyu ulusal medyadan takip ettim. Öncelikle şunu belirlemek gerekiyor. Bu ne çiğköftesi? Adıyaman çiğköftesi mi, Antep çiğköftesi mi? Buna Urfa çiğköftesi demek mümkün değildir. Çünkü bizim geleneksel ürünümüzde sirke, nar eşkisi, şeker ve ceviz olmaz. Urfa çiğköftesini merak edenlere Mehmet Hulusi Öcal ağabeyimizin “1997’de çıkardığı ‘Özellikleri ve Güzellikleriyle Çiğkötfemiz’ kitabını okumalarını öneriyorum.


Umarım Belediye ve ŞUTSO başta olmak üzere Şanlıurfa’daki kurumlar çiğköfte ve diğer lezzetlerimize sahip çıkma noktasında üzerlerine düşeni yaparlar.”

Hizmet


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.