Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Tek başına müze oluşturdu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Tek başına müze oluşturdu

Kültür Sanat

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesine bağlı Karakeçi köyünde çiftçilik yaparak geçimini sağlayan Mahmut Karakeçili, yıllardır Karacadağ’ın eteklerinden topladığı 800 çeşitlik tarihi koleksiyonunu daha çok vatandaş görsün diye devlete hibe etmek istiyor.


Tarihi eşyaları biriktirmekteki amacının geçmiş yıllarda kullanılan tarihi eserleri gelecek nesillere taşıtmak olduğunu söyleyen 55 yaşındaki Mahmut Karakeçili, eserlerini evin bahçesinde sergilediğini söyledi. Karakeçili, ben bu tarihi eserleri devlete hibe etmek istiyorum. Bahçemde bir müzeden daha fazla tarihi eser bulunuyor. Eskiden kullanılan tarım alet ve ekipmanlar, halen okunamayan tarihi yazılar ve Hristiyanlığı temsil eden haç işaretinin işlendiği taşlarla beraber 800 çeşit tarihi eseri bahçemde sergiliyorum.” Dedi.

Karakeçili, 40 yıldır Karacadağ eteklerinden topladığı tarihi eşyaları evimin bahçesinde sergileyerek evimi açık hava müzesine çevirdim. Koleksiyonumu görmek isteyen vatandaşların buraya rahatlıkla gelebilirler. Rum, Ermeni ve Müslümanlara ait kabartmalar ve birçok eşyayı Karacadağ’ın eteklerinde topladım. Tarihe merakım dolayısıyla geçmiş yıllarda babam, dedem ve atalarımız tarafından kullanılan başta tarım aletleri olmak üzere, mutfak eşyaları, giysiler ve son elli yılda kullanılan elektronik eşyaları toplamaya başladım. Sonra Karacadağ’ın eteklerinden haç işaretinin, işlendiği taşlar tespit ettim. Bunları alıp müzeme ekledim. Gelen ziyaretçilerin ilgisini en çok bu kabartmalı taşlar görüyor. Tarım aletlerinden kağnı tekerleği, saban, döğen, yaban, anadut, tırmık, tırpan, dirgen, sepet, gibi alet çeşitleri bulunduğunu dile getiren Karakeçili, “Mutfak eşyalarından çeşitli ebatlarda kazan, tencere, sahan, ağaç kaşık, itmeli yayık, tespih çeşitleri, heybe, dülbentler, gibi çok sayıda eşya bulunuyor" dedi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.