Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfalıların dayanışma yemeği
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfalıların dayanışma yemeği

Kültür Sanat

İstanbul’da yaşayan Şanlıurfalılar, dayanışma yemeğinde biraraya geldi.

Florya’daki ünlü Ziya Şark Sofrası’nda toplanan Şanlıurfalılar, hem birbirleriyle doyasıya sohbet ettiler hem de Ziya Şark Sofrası’nın Şanlıurfa’yı aratmayacak kebap ve kadayıfını yemenin keyfini yaşadılar.
Yazarımız Müslüm Aktürk’ün de davet edildiği yemeği organize eden Şanlıurfa’nın sevilen simalarından Azmi Akbıyık, “İstanbul gibi bir metropolde Şanlıurfa’daki gibi sık sık bir araya gelme imkanımız yok. Ancak bu organizasyon sayesinde her ayın ilk Salı akşamı bu mekanda toplanıyoruz. Günü, saati belli olduğu için herkes planını programını ona göre yapıyor. Ayda bir de olsa bol bol sohbet edip memleketimizi anıyoruz, birbirimize yardımcı olmamız gereken konular hakkında istişarede bulunuyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Şanlıurfalı tek meclis üyesi Halil Canarıkan da, İstanbul’da her ilden insanın yaşadığına dikkat çekerek, “Bazı şehrin insanları kaynaşma ve dayanışma konusunda bizden çok daha ileri boyutta. Biz ne kadar bir araya gelirsek, ne kadar sorunlarımızı paylaşıp çareler arayabilirsek İstanbul’da o kadar söz sahibi olabiliriz. Dolayısıyla bu tür etkinliklerin çoğaltılması ve düzenli şekilde sürdürülmesinden yanayım” diye konuştu.
Sarıyer’de kuyumculuk işiyle uğraşan Adnan Güven ise, Florya’nın Sarıyer’e çok uzak olmasına karşın söz konusu yemeği aksatmamaya çalıştığını söyledi. Uzun yıllar öncesinden İstanbul’a yerleştiklerini hatırlatan Adnan Güven, “Şanlıurfa’dan hiç kopmadık. Hala Şanlıurfa’dan ziyaretlerimize gelen hemşehrilerimiz oluyor. İstanbul’da hemşehrilerimizle sık sık görüşüyoruz. Burada doğan çocuklarımıza da memleketimizin kültürünü yaşatıyoruz” dedi.
Bu arada, Şanlıurfa sofralarının vazgeçilmezlerinden olan Şanlıurfalılar için özel yapılan çiğköftenin yoğrulması ise Ziya Şark Sofrası’nda yemeğe gelen diğer vatandaşların da ilgisini çekti.
Müslüm Aktürk / www.balikligol.com

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.