Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa'da üç kişiye icazet diploması verildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa'da üç kişiye icazet diploması verildi

Kültür Sanat

Şanlıurfa'da 6 yıllık medrese eğitimlerini tamamlayan üç kişiye düzenlenen törenle icazet diploması verildi.

 Şanlıurfa’da Gül Haliliye Medresesinde 6 yıllık medrese eğitimini tamamlayan üç kişi düzenlenen törenle icazet diplomalarını aldı. Eyyübiye ilçesinde bulunan El Emin Camisinde düzenlenen törene Bölgenin kanaat önderlerinden Seyda M.Ali Ceylanpınari, il Müftüsü İhsan Açık, Şanlıurfa baş vaizlerinden Molla İbrahim Öztürk, İlçe müftüleri ve çok sayıda halk katıldı.

Âlim ve ilmin önemine binaen çeşitli konuşmaların yapıldığı programda mevlit okundu ilahiler söylendi. İlmini tamamlayan Abdullah Yılmaz, Şemsettin Yılmaz, Muhammed Akdemir’e salavatlar eşliğinde icazet diplomaları verildi.

İcazet törenlerinin hem ilmi hem de irfani açıdan çok önemli olduğunu söyleyen İhsan Açık, ”Her Kur’an kursumuzun ve medresemizin birer ilim yuvası olmasını istiyoruz. Buradan hem insanlarımızın ders alması sadece eğitimin değil öğretimin de olması bir edep dersi bir ahlak dersi bir huzur dersi olması çok önemlidir. Cami imamımıza çok teşekkür ediyoruz bu kadar hayatın yoğun olduğu bir ortamda kendilerini ilme vermesi gece gündüz ilim için gayret etmeleri çok saygı değer bir şeydir. Rabbim hayırlara vesile olsun diliyorum.” diye konuştu.

İlme sahip ve Kuran’a sahip çıkan toplumların her zaman yüceldiğini dile getiren Haliliye ilçe müftüsü Adem Dobur, ilime ve Kuran’a sahip çıkmayarak onları arkalarına atan toplumların da alçalıp yok olduklarını söyledi. (Osman Gülebak-A.Hakim Bulut-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.