Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa’da Kurban kesimi bugünde devam etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa’da Kurban kesimi bugünde devam etti

Kültür Sanat

Kurban bayramının ikinci gününde bir yandan kurban satışları yapılırken diğer yandan da kesimler devam etti.

Şanlıurfa’da bayramın ikinci günü kurban alma ve kesme yoğunluğu devam ediyor.

Kesimlerin yapıldığı alanda kurbanlıklarını satmaya çalışan besicilerin yerlerinden ayrılmadığı görüldü. Sıkı pazarlıkların devam ettiği alanda hala kurbanlık alamayan vatandaşlar kurbanlık almaya çalışıyor.

Alanda çadır kuran Şanlıurfa Yardımeli Derneğine (YAR-DER) getirilen kurbanlıkların gönüllüler tarafından hijyenik şartlarda titizlikle kesildiği görülürken, kurbanlarını burada kestiren vatandaşların memnuniyet duydukları görüldü.

Kurbanını Şanlıurfa YAR-DER’de kestiren Bünyamin Aktay, burada çok temiz iş yapıldığını söyleyerek yetkililere teşekkür etti.

Aktay, “Kurbanımızı burada kestirdik. Şanlıurfa Yardımeli Derneğinde çok temiz iş yapıldığını gördük. Hayırlı bir kuruluş olduğundan başvurduk ve kurbanımızı kestik. Allah onlardan razı olsun. Kestiğimiz kurbanımızın etlerini akrabalarımıza ve ihtiyaç sahiplerine dağıtacağız. Şanlıurfa Yardımeli Derneği iyiki var. Ortalık gayet temiz. Sağda solda kesmektense burada insanlara hizmet ettiği için çok teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Yapılan kesimlerin ardından kurbanlıkların artıkları, belediyeler tarafından kazılan çukurlara atılıyor. Kurban derisini hayır kuruluşlarına veren vatandaşlar, kesilen kurbanın etini dağıtmak üzere evlerinin yolunu tutarken, kurban kesmek için sıra bekleyen vatandaşların olduğu görüldü.

Bayramın ikinci günü olmasına rağmen yoğunluğun yaşandığı Şanlıurfa Yardımeli Derneği (YAR-DER) çadırında ise dünden buyana 300’e yakın kurban kesimi yapıldığı ve akşama kadar sürecek kesim ile bu sayının artacağı belirtildi. (Ramazan Casuk-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.