Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ŞURKAV BESTE YARIŞMASI DÜZENLEYECEK
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ŞURKAV BESTE YARIŞMASI DÜZENLEYECEK

Kültür Sanat

Şanlıurfa İli kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV) “Şanlıurfa ve Kültürü" Konulu Türk Halk Müziği Para Ödüllü Beste yarışması düzenleyecek.

 

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; başkanlığını yaptığı Toplantı öncesinde Şurkav tarafından düzenlenecek olan “Şanlıurfa ve Kültürü" Konulu Türk Halk Müziği Para Ödüllü Beste Yarışmasının tanıtımını yapan Vali İzzettin Küçük; yarışmanın ulusal çapta olduğunu kaydetti.

Şanlıurfa’nın değerlerini ve kültürünü yansıtmayı amaçladıkları yarışmaya sanata ve müziğe ilgi duyan herkesin başvurabileceğini sözlerine ekleyen Vali İzzettin Küçük: “Yarışma Şanlıurfa’mıza ve Şanlıurfa kültürüne hayırlı olsun. Bu yarışmayla güzel eserlere ve güzel türkülere yeniden sahip olacağımızdan eminim. Yarışmanın tertiplenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Yarışmada dereceye girecek olan eserlerin sahiplerine verilecek olan para ödülü hakkında da bilgi veren Vali İzzettin Küçük; birinciye 7 bin 500, ikinciye 5 bin, üçüncüye 2 bin 500 TL ödül verileceğini; monsiyon ödülü olarak da üç esere bin TL olmak kaydıyla toplam 3 bin TL ödül verileceğini belirtti.

Düzenlenen yarışmada hece ve aruz vezinli güfte; değişik sayıda kelime, cümle, mısra, beyit, dörtlüklerden istifade edilerek Urfa'nın bizatihi methiyesi / güzellemesi ve tarihi, mimari, coğrafi, kültürel, folklorik vb. yönlerinin edebi ve sanatsal bir üslupla işlenmesi esas alınacak. Form olarak ise Halk Müziğindeki "Türkü / Sözlü Kırık Hava" formu esas alınacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler yarışmayla ilgili şartnameyi www.surkav.org.tr sitesinden veya ŞURKAV İdare merkezinden temin edebilecek. Yarışmacılar eserlerini, 31 Mart 2016 Cuma günü mesai saati bitimine kadar Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfının Yusuf Paşa Mah. 886.sk. No:27 Eyyübiye/Şanlıurfa adresindeki idare merkezine elden teslim veya postayla ulaştırabilirler.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.