Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Şanlıurfa TKDK’dan Yenilenebilir Enerji Semineri
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Şanlıurfa TKDK’dan Yenilenebilir Enerji Semineri

Kültür Sanat

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Dr. Sadık Yetim’in başkanlığında; Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Elazığ ve Kahramanmaraş İl Koordinatörlükleri uzmanlarının katılımı ile ‘‘Yenilenebilir Enerji’’ konulu eğitim programı düzenlendi.


Toplantıda TKDK’nın yenilenebilir enerji yatırımlarına hibeleri, bu hibelerin yatırımcılara etkin bir şekilde ulaştırılması, yörenin ekonomisine olası katkıları ve teknik konular detaylı olarak anlatıldı.
Dr. Yetim, güneşlenme gün sayısı ve süresi açısından, bölgemizin yenilenebilir enerji yatırımlarına çok uygun olduğunu ve bu yatırımlara yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Bölgede tarım dışı arazilerin fazla olduğunu, bu arazilerin ekonomiye kazandırılması gerektiğini söyleyen Dr. Yetim; yenilenebilir enerji yatırımlarında 1 Megawatt (MW) kapasiteye kadar olan projelerde, 500.000 avro yatırım tutarına kadar %55-65 oranında hibe verdiklerini ve yatırımların KDV’den muaf olduğunu ifade ederek girişimcileri proje hazırlamaya davet etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.