Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ŞANDER: Ramazan’ı israfa dönüştürmeyelim
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ŞANDER: Ramazan’ı israfa dönüştürmeyelim

Kültür Sanat

ŞANDER (Şanlıurfalılar Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Nimetoğlu, iftar yemeklerinin büyük otellerde, lüks lokantalarda, yalı ve villalarda israf boyutuna varan şaşalı davetlerle verilmemesini istedi.

Nimetoğlu, yaptığı açıklamada Mübarek Ramazan ayına kavuşmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, “Geldi yine paylaşmanın doruk noktaya çıktığı on bir ayın sultanı Mübarek Ramazan ayı. Gönüllere yerleşti bir bağışlanma heyecanı. İnsanları aldı bir iftar, teravi ve sahur telaşı. Gelin bu Ramazan büyük otellerde, lüks lokantalarda, yalılarda ve villalarda verilen şaşalı, gösterişli sözde davetlerden ve israftan kaçınalım. İş adamları bürokratlar, siyasetçiler yan yana büyük pozlar vererek körler sağırlar birbirini ağırlar sevdasından vazgeçelim.” dedi.

 

Her akşam iftar yemeklerinde bir bayram coşkusu yaşanacak şekilde sıcak, şefkatli, sevgi dolu hayırlar yapmaya vesile olunmasını dileyen Mahmut Nimetoğlu, şunları söyledi: “Gelin Ramazanın 30 günü İftar yemeklerimizin Halil İbrahim bereketiyle bereketlendirme adına gerçek ihtiyaç sahiplerini iftarlarımızda ağırlayalım. Eğer davet imkanımız yoksa önce akrabalardan başlayarak sonra konum komşu veya gönlü zengin dilenmeden hicap eden gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek kumanyalar veya Ramazan paketleri hazırlayarak gönüllere ilaç olmaya çalışalım.

 

Yüce Allah’tan tutacağınız oruç ile yapacağınız tüm ibadet ve hayırlarınızı eksiği ve hatasıyla şimdiden dergâhı izzetinde kabul eylesin. Ülkemizde ve Dünyamızda esen kara bulutlara Ramazan yüzü hürmetine bir su serpsin.

 

Mübarek Ramazanın, ülkemize ve milletimize rahmet ve bereket getirmesini diler saygı ve sevgilerimi sunarım.”


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.