Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Sabetaycıların 400 yıldır gizlenen arşivi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Sabetaycıların 400 yıldır gizlenen arşivi

Kültür Sanat

Arap dünyasında Müslümanları kontrol altına alan Vahhabilik mezhebinin Sabetayizmle ilgisi ne? Atatürk'ün "one minute"si kime ve niçindi?
Araştırmacı Ahmet Almaz Türkiye/linkz>'nin en gizemli/linkz> tarikatı Sabetayizmin 40 yıllık gizli arşivine/linkz> deşifre etti. "Shekhina - İlahi Gücün Tecellisi",
isimli kitapta/linkz> Suudi Arabistan'ı kuşatan Vahhabilik mezhebini bilindiği gibi İngilizlerin değil de Sabetaycı bir ailenin kurduğu ve geliştirdiği yönünde iddialarda bulunan Ahmet Yılmaz, kitabında yayınladığı/linkz> bir belge için, "Bu belge Irak Genelkurmayı'na göre hiçbir şekilde yayınlanamaz/linkz>" diyor. Belge, Vahhabiliğin Irak'ta nasıl bir yapılanma/linkz> içinde olduğunu gözler önüne seriyor.

Ersin Çelik / Haber 7

Sabetaycıların aile bağları, gizli simgeler ve ilginç mezar taşları ve fotoğraflarının/linkz> yer aldığı kitapta/linkz> Sabetayizmin kurucusu olan Sebetay Sevi'yle ilgili de geniş/linkz> bilgi yer alıyor.


Yazar Türkiye/linkz>'deki Sabetayların izini, gazetelere verilen taziye ilanlarının yanı sıra Bülbülderesi, Maçka/linkz>, Feriköy ve Nakkaştepe mezarlıklarındaki mezar taşlarından sürmüş, bunları fotoğraflarıyla/linkz> birlikte kitabında yayınlamış/linkz>.

Geçtiğimiz ay Postiga Yayınları/linkz>'ndan çıkan kitapta, Fransız televizyoncuların/linkz> 1992 yılında gizli olarak çektiği ve hiçbir yerde yayınlanmamış/linkz> bir Sabetaycılık belgeselinin resimli, yorumlu deşifrelerinin yanı sıra, belgesele yorum verenlerin içinde ülkemizde çok tanınmış simaları da bulacaksınız.

İLK ONE MINUTE: MUSTAFA KEMAL'DEN
Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve moderatöre kızıp çektiği "One Minute" restine benzer bir olay 1937'de Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından gerçekleştirilmiş/linkz>. Atatürk'ün Filistin'de yaşanan işgal ve halka işkenceye varan zalimlikler üzerine İngiliz ve Yahudi otoriteleri sert sözlerle uyarıyor.

Hindistan'da 27 Temmuz 1937 tarihinde "Bombay Chronicle" gazetesinde yayınlanan/linkz> haberde/linkz> Atatürk şunları söylüyor:

 

"Filistin'e el sürülemez!"

"Arapların arasında mevcut olan karışıklığı ve hoşnutsuzluğu kimse bizim kadar bilemez. Biz, vakıa birkaç sene Araplardan uzak kaldık, fakat şimdi kendimize kâfi derecede/linkz> güvenip ve kudretimizi bildiğimiz için İslâmiyet'in mukaddes yerlerinin, Musevilerin ve Hıristiyanların nüfuzu altına girmesine mâni olacağız. Binaenaleyh şunu söylemek istiyoruz ki, buraların Avrupa emperyalizminin oyun sahası/linkz> olmasına müsaade etmeyeceğiz."


"Peygamber'in son arzusu için kanlarımı dökmeye hazırız"

"Biz şimdiye kadar dinsiz ve İslâmiyet'e lâkayt olmakla itham edildik. Fakat bu ithamlara rağmen Peygamber'in son arzusu, yani mukaddes toprakların/linkz> daima İslâmiyet hâkimiyetinde kalmasını temin için, hemen/linkz> bugün kanlarımızı dökmeye hazırız. Cedlerimizin Selâhaddin-i Eyyûbi idaresi/linkz> altında, uğrunda Hıristiyanlarla mücadele ettikleri toprakların/linkz>, yabancı/linkz> hâkimiyeti ve nüfuzu altında bulunmasına müsaade etmeyeceğimizi beyan edecek kadar bugün, -Allah'ın inayetiyle- kuvvetliyiz."


Shekhina'dan çarpıcı başlıklar:

- Sabetay Sevi, Osmanlı Sultanı'nın huzuruna çıkmadan önce Shekhina (Şekina) O'na gizli bilgileri nasıl söyledi?

- Sabetaycılar gizli ayinlerinde hangi Tevrat ayetlerini okuyorlar?

- Hilafet, hanedan ve Sabetaycılar arasında nasıl ilişki kuruldu?

- Osmanlı'dan bugüne uzanan "gizli el" osmanlı darphanesi…

- Sabetaycılar, Türkler ve Hırıstiyanlara neden karşıdır?

- İspanya'dan Bülbülderesi, Maçka/linkz>, Feriköy ve Nakkaştepe mezarlıklarına uzanan gizli simgeler ve mezar taşlarının Tevrat'a göre yorumları...




Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.