Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Renkli Karakeçi Kilimlerinin Yaşatılması İçin Kurs Açtılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Renkli Karakeçi Kilimlerinin Yaşatılması İçin Kurs Açtılar

Kültür Sanat

Unutulmaya yüz tutan birçok geleneksel meslekler gibi “Karakeçi Kilimleri”nin yaşatılması için Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde eğitim kursu açıldı.


İlçe Belediyesi tarafından, kendine has renk ve motifleriyle bilinen ancak giderek unutulmaya başlanan Karakeçi kilimlerinin yeniden hayat bulması için kurs açtı.
Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın talimatıyla bir dönem her evde bulunan ancak değişen yaşam koşullarıyla unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimlerinin yaşatılması için Dicle – Bağlar Mahalleleri Kadın Dayanışma ve Kültür Merkezinde kurs açtı.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle açılan kursla unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimleri kursiyerlerin ellerinde canlandırılmaya başlandı.
Karakeçi kilimlerinin tarihi bir özelliğe sahip olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, “Aslında kilim sanatı köklü bir geçmişe sahip. Özelde bölgemize has olması sebebiyle Karakeçi kilimlerine sahip çıkmamız gerekiyor. Bizde hem Karakeçi kilimlerine hem de kilim sanatına sahip çıkmak adına kurs açarak bir adım atmış olduk.” dedi.
Aydın, açılan kursun unutulmaya yüz tutan Karakeçi kilimlerinin yeniden hayat bulmasına önemli katkı sağlayacağına inandığını belirtti.
Kursta kilim dokumacılığını öğrenerek meslek edinecek kursiyerler, kök boyalı iplerle hazırlanan ürünlerin satışından gelir elde edecek.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.