Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Prof. Dr. Abdullah Ekinci TYB Şanlıurfa’da Yazarların Konuğu Oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Prof. Dr. Abdullah Ekinci TYB Şanlıurfa’da Yazarların Konuğu Oldu

Kültür Sanat

TÜrkiye Yazarlar Birliği (TYB) Şanlıurfa Şubesinin mutad Cuma sohbetlerinin bu haftaki konuğu Harran Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Ekinci oldu.



Geçtiğimiz haftanın Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 98. Yıldönümü olması dolayısıyla düzenlenen programda Urfa'nın entelektüel geçmişi üzerine konuşmalar yapan Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Urfa tarihi ve kültürü üzerine yazarlarla da sohbet etti.
Göbeklitepe'nin bulunması ile geçmişi şimdilik 12.000 yıl öncesine çıkan dünyanın bu en eski şehrinin tarihini, yetiştirdiği entelektüel isimler üzerinden ve kronolojik bir tarzda anlatan Prof. Ekinci, zaman zaman günümüze yönelik de dikkat çekici atıflarda bulundu. Şehrin, paganizm, Hıristiyanlık ve İslamiyet ana başlıkları üzerinden geçirdiği binlerce yıllık tarihine rağmen değişmeyen, kendine mahsus çizgilerinden ve dinamiklerinden, hem olumlu hem olumsuz yönleriyle söz etti. 
Konuşmasının sonunda soruları cevaplayan Abdullah Ekinci, daha sonra Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılan, editörlüğünü kendisinin yaptığı ve büyük emek verdiği Osmanlı Urfa'sı isimli 2 ciltlik kitabı katılımcılar adına imzaladı. Kitaplar, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi adına Kütüphaneler Şube Müdürü Murat Müjdeci tarafından hediye edildi.



Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.