Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(/images/news/1135.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Okutan: İlmi rehber edinmeliyiz
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Okutan: İlmi rehber edinmeliyiz

Kültür Sanat

 "İlmi rehber edinmeliyiz bu bizim kültürümüzde var. Dünyayı yorumlayabilecek, kendi değerlerini öğrenecek ve o değerlerden güç alarak günümüze güncelleştirecek ve bu ülke potansiyelinin hayatımıza sokabilecek gençler yetiştirmek isteğindeyiz" dedi.

Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa Valiliğinin koordinasyonunda Akçakale Kaymakamlığı tarafından SODES Projesi kapsamında Akçakale Kaymakamlığı Kapalı Spor Salonunun yanında kurulan Gençlik ve Kültür Merkezi ile İl Halk Kütüphanesi bünyesinde kurulan 0 – 6 yaş çocuklar kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Öncelikle Akçakale Gençlik Merkezinin açılışına gelen Vali Nuri Okutan burada çiçeklerle karşılandı. İlköğretim öğrencileri tarafından seslendirilen Şanlıurfa türkülerinin ardından Vali Nuri Okutan ile birlikte törene katılan Akçakale Kaymakamı Şefik Aygöl, Harran Kaymakamı Serkan Keçeli, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan ve Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

Merkezin açılışından önce bir konuşma yapan Vali Nuri Okutan, Şanlıurfa'nın bölgede yüksek bir potansiyele sahip olduğunu ancak, bunun yeterince değerlendirilmediği belirterek, "Burada 2-3 km ileride Suriye ile kucaklaşan kapımız var. Bu fırsat Türkiye için büyük bir potansiyeldir ve olmazsa olmazdır. Bu günlerde hem dünya hem de Türkiye konjonktürde giderek kucaklaşma ve yakınlaşmanın tadını alıyoruz. İnşallah bunlar çok daha güzel noktalara gelecek.

Burası diğer adıyla yukarı Mezopotamya, Harran ovası. Burası tarihte hep güzellik ve zenginliklerle anılmış. Belki de en mahrum olan dönemlerini yaşıyoruz. Türkiye'de sulanır arazinin %11'i bizim ilimizde. Harran Ovasına baktığımızda çok daha üst düzeylere geliyor ve burada aslında kuru ağacı dikseniz yeşerecek, değişik ürünler alınacak bir coğrafya. İnsanları güzel duyarlı insanlar ama neden bunu sosyal hayatımıza fazla yansıtamıyoruz. Yaklaşık son 20 yıldır devletin bölgeye yaptığı yatırımları izliyorum. Devletim adına gurur duyuyorum. Fevkalade yüksek rakamlar, çok güzel işler yapılmış, eksik var mı var. Şimdi de sosyal destek projeler ile o fiziki alt yapıyı güçlendirecek ve sosyal hayata katacak projeleri hayata geçiriyoruz. Eğitim çalışması aslında onun için çok zorunlu, onun için eğitim sektörü birinci planda, okuma faaliyeti bunu için çok önemli. Eğer biz bu aydınlanmayı, kitabı, defteri öne koyamazsak, eğitimi gerçek rehber yapmazsak burada tarihte birçok kez bu zenginliklerin yaşanmasına rağmen hala bu madenin üzerinde, bu kıymetli geçmişe ve coğrafyaya rağmen bu sıkıntılı dönemleri yaşarız.

Harran'ı Harran yapan şey bugünkü kıstaslarla ilk üniversitenin bu coğrafyada kurulmuş olmasıdır. İlk âlimler, ilk önemli icatlar buradan dünyaya açıldı. O vakit buralara dünyanın gıptayla baktığı, dünyaya zenginlik saçan yerlerdi. Hemen hemen herkes dünyayı yorumlayabilecek, kucaklayabilecek, analiz edebilecek ve bu zenginlikleri de değerlendirebilecek birikimlere sahipti. Şimdi onun için bu merkezler bu okullar ve aydınlanma önemli. Gençlik merkezlerini ve kadın merkezlerini ilimizde de önemsiyoruz. Diğer ilçelerimizde de açacağız. Burada hiç olmazsa 15 bin, 20 bin gencimize ulaşalım diyoruz. Öğrenci olma zorunluluğu yok buralara gelebilmek için. Bir taraftan okullarımızla bir taraftan da bu merkezlerle dünyayı yorumlayabilecek, kendi değerlerini öğrenecek ve o değerlerden güç alarak günümüze güncelleştirecek ve bu ülke potansiyelinin hayatımıza sokabilecek gençler yetiştirmek isteğindeyiz. Burada sportif faaliyetler yapılabilecek, boş zamanların değerlendirilebileceği faaliyetler yapılabilecek, çocuklarımızın estetik yönlerini de geliştirebilecek, edebi, musiki ve resim gibi faaliyetleri de bu merkezlerde görmek istiyorum. Böyle olursa daha anlamlı olacak. Kütüphane muhakkak bulunmalı, çocuklarımız buralardan ödünç kitaplar alabilmeli. İlmi rehber edinmeliyiz bu bizim kültürümüzde var. Emeği geçen herkesi kutluyor ve gençleri de buralara davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezinde incelemelerde bulunan Okutan, Akçakale Kaymakım Şefik Aygöl ile masa tenisi ve bilardo oynadı. Merkezin yanında bulunan halk eğitim merkezine de geçen Okutan, burada kadınlarla da sohbet etti.

Daha sonra Akçakale Kütüphanesi'ne geçen Vali Nuri Okutan, burada bulunan anaokulu öğrencileriyle sohbet edip, öğrencilerle birlikte kütüphane bünyesinde oluşturulan oyun ve kitap okuma salonlarının açılışı gerçekleştirdi. Kütüphanedeki kitapları da inceleyen Vali Okutan, Kütüphanede geçtiğimiz yıl toplamda 2 bin 500 kitabın ödünç alındığını söyleyen Okutan, okuma kampanyasının etkisiyle yılın ilk ayında toplam bin 200 kitabın alındığını ve kampanyaya ilgiyi göstermesi açısından bu rakamın önemli olduğunu vurguladı.

Vali Nuri Okutan açılışların ardından sırasıyla, Akçakale Kaymakamlığı, Akçakale Belediye Başkanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatifini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.