Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
MŞÜ'de İslami İlimler Konferansı verildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

MŞÜ'de İslami İlimler Konferansı verildi

Kültür Sanat

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) 'İslami İlimler: Dünü ve Bugünü' konulu konferans gerçekleştirildi.

 Alpaslan Üniversitesi Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonu'nda, Prof. Dr. Süleyman Uludağ tarafından ‘İslami İlimler: Dünü ve Bugünü’ konulu konferans verildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, Prof. Dr. Süleyman Uludağ'ın kendi alanında bir duayen olduğuna vurgu yaparak, kendisini ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

MŞÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özcan tarafından yapılan plaket takdiminin ardından konuşmasına başlayan Prof. Dr. Süleyman Uludağ, konferansın konusunun bir sempozyumda tartışılacak nitelikte önemli ve geniş olduğuna vurgu yaptı. Konuyu, kısa zaman diliminde ana hatlarıyla açıklayacağını ifade eden Uludağ, Allah'ın ve Kur'an'ın ilme verdiği önemden bahsederek, “İlim, Allah'ın sıfatıdır. Cenabı Hak, Âlim’dir ve bizlerin de ilim sahibi olmamızı ister.” dedi.

Peygamberimizden günümüze İslami ilimlerin gelişimini özetleyen Uludağ, “Kur'an, ilim tahsil etmemizi ister ve âlimleri över. Sahabe döneminde de ilmin önemine dair çok şey söylenmiştir. Peygamber efendimiz, 23 yıllık tebliğ dönemi boyunca birçok şeyden bahsetti. Vefat ettiği zaman, o toplumun şartları için ilim, irfan, ahlak ve fazilet bakımından yetişmiş nesil bırakarak bu dünyadan ayrıldı.” şeklinde konuştu.

Konferans, soru-cevap bölümünün ardından sona erdi. (Sezer Özer-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.