Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Mevlana Rumi Cami posteri önünde hatıra fotoğrafı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Mevlana Rumi Cami posteri önünde hatıra fotoğrafı

Kültür Sanat

Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Şanlıurfaspor taraftarları ve çeşitli STK’lar inşaatı süren Mevlana Rumi Cami ve Külliyesi posteri önünde poz verdiler.

Şanlıurfa Mevlevihanesini Yaşatma Derneği tarafından 20 dönüm arazi üzerinde 40 milyon TL harcanarak 4 yılda tamamlanması planlanan 5 bin kişilik Camiinin inşaatı hızla sürüyor.

Vali Güvenç’e ve beraberindekilere İnşaat hakkında bilgiler veren Hafız Kasım, dört yıl sonra tamamlanacak olan inşaatın Şanlıurfa’nın en büyük camisi olacağını söyledi. Hafız Kasım, Camiinin 4 minareli olacağını, burada caminin yanı sıra medreseleri de barındıran kapsamlı bir ilim yuvası ve müspet ilimlerin de yer alacağı bir külliye olacağını ifade etti. ‘Bu mimari eser doğunun en büyük ilim medresesi olacaktır’ diyen Hafız Kasım Sezer Vali Celalettin Güvenç’e ve Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba’ya ziyaretlerinden ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ise, 11 Nisan’da temeli atılan eserle ilgili şunları söyledi: “Bu ilim medresesinin, 5 bin kişilik bölgenin en büyük camisinin temelini büyük bir mutlulukla atmıştık. Bugün de bu eserin yükselmeye başladığını görüyoruz. Şanlıurfalı Şanlıurfa’ya ve kendine yakışanı yapıyor. Ümit ediyorum ki bu heyecanla, bu destekle tüm Urfalıların desteğiyle bu eser ortaya çıkacaktır. Sadece Şanlıurfa’ya da değil tüm bölge insanının ilmine, irfanına, kültürüne önemli bir katkı yapacaktır. Bu ilim yuvaları, bu camiler, bu topraklarda olduğu müddetçe inancımızın, kültürümüzün sigortası olmaya devam edecektir.”

Konuşmasının ardından bu eserin oluşmasına destek veren herkesi kutlayan Vali Güvenç, bu işe önderlik eden Hafız Kasım Sezer’e de ayrıca teşekkür etti.

Daha sonra kısa bir süre sohbet eden heyet cami posterinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.