Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Kürdoloji Kürt diline hizmet etmek için var"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Kürdoloji Kürt diline hizmet etmek için var"

Kültür Sanat

Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü tarafından Mimarlık ve Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda Kürt Tiyatrosu'nun Tarihi konulu bir konferans düzenlendi.

Kürt Tiyatrosu’nun Tarihi konulu Konferansa Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Nesim Sönmez, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Yaşayan Diller Enstitüsü Kürt Dili ve Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Sönmez, Kürdoloji’nin Kürt diline hizmet etmek için var olduğunu belirterek, yüksek lisans programlarının devam ettiğini, tezli ve tezsiz olmak üzere içinde Irak’tan gelen 50 öğrencinin de bulunduğu 200 öğrencinin Kürdoloji bölümünde yüksek lisans yaptığını söyledi.

Kürtçe bölümünün lisans kısmının açılması için YÖK’e yaptıkları başvurunun kabul edildiğinin altını çizen Sönmez, “Önümüzdeki yıl Kürtçe bölümüne lisans öğrencisi almaya başlayacağız. Kürtçe bölümünün ilerlemesi için öğrencilerimizin ve halkımızın yardımına ihtiyacımız var. Yeni programlar yapmamız için öğrencilerimiz bizler için aydınlık bir gelecek olacaklardır. Kürdoloji bölümünü tanıtmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz ki, sanat ve edebiyat alanlarında yeni programlar ortaya çıkarabilelim.” dedi.

Konferansın konuşmacısı Yazar Yavuz Akkuzu ise Kürt tiyatrosunun tarihçesi hakkında bilgiler verdi.

Konferans soru cevap bölümünün ardından sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.