Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'tan Göbeklitepe açıklaması
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'tan Göbeklitepe açıklaması

Kültür Sanat

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, son dönemlerde Göbeklitepe ile ilgili oluşturulmaya çalışan algılara yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Kurtulmuş,”Göbeklitepe, göz bebeğimiz olan bir yerdir. Beton bir yol inşa edilmemiştir. Bölgenin ekolojik şartlarını koruyan yollar yapıldı.”dedi.

 Bakan Kurtulmuş, CNN Türk’te katıldığı bir programda Göbeklitepe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş,“Göbeklitepe ile ilgili sosyal medya üzerinden kıyamet kopartılmaya çalışılıyor. Göbeklitepe, sadece Türkiye’nin değil, tüm insanlığın gözbebeği gibi koruması gereken bir yer. Göbeklitepe’de asla betonlaşma olmamış, arkeolojik değerlere asla zarar verilmemiştir. Böyle olmasına rağmen birilerinin yanlış bilgilendirilmesi ile ortalıkta bir kıyamet koptu.”dedi.

‘GÖBEKLİTEPE, GÖZ BEBEĞİMİZ OLAN BİR YER’

Göbeklitepe ile ilgili tartışmanın başlamasının ardından bilim adamlarının bölgeye gittiğini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:”İlan ettikleri, kamuoyunu bilgilendirdikleri şekilde orada herhangi bir şekilde betonlaşma yoktur. Beton bir yol inşa edilmemiştir. Bölgenin ekolojik şartlarını koruyan yollar yapıldı. Ziyaretçilerin daha rahat geçebilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar yapıldı. Altlarında kesinlikle ekolojik bir alan yoktur. Göbeklitepe, göz bebeğimiz olan bir yerdir. En ufak bir zarar verilmemesi ve ziyaretçilerin en rahat bir şekilde oradaki arkeolojik alanlara zarar vermeden alanları gezmesini istiyoruz.”(Ruha Haber Ajansı)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.