Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kitabı Rusça’ya Çevrilen ilk Urfalı yazar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kitabı Rusça’ya Çevrilen ilk Urfalı yazar

Kültür Sanat

Eserleri daha önce pek çok dille çevrilen Nihat Özdal’ın son kitabı “Kanat İzleri” Rusçaya çevrildi. Özdal bu çeviri ile Türkçe’den Rusçaya çevrilen en genç şair oldu.

Nadya Akkaş’ın çevirisi ile yayınlanacak olan eser Türkçe’de 2011 TÜYAP Kitap Fuarı’nda Hayal Yayınları tarafından okurla buluştu.

Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli şehirlerinde imza günleri ve enstalasyon sergileri düzenleyen Özdal, önemli şiir ödüllerine de sahip. Çeviri ile ilgili Nihat Özdal, Halfeti doğumluyum ve Halfeti’de yaşıyorum, Rusça çok geniş bir coğrafyada konuşulan önemli bir dil, Fırat’la iç içe geçen bozkır yaşantısı, kuşlar, doğa, Şanlıurfa’nın benzersiz tarihi, mimarisi, kültürü ile şekillenen şiirlerimin bu dilde yayınlanması bölgenin zenginliklerinin dünyaya tanıtılması bağlamında çok önemli bir işlev üstlenecek dedi.

www.balikligol.com

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.