Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kılıçlı minber geleneği Viranşehir'de yaşatılıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kılıçlı minber geleneği Viranşehir'de yaşatılıyor

Kültür Sanat

cİslami bir gelenek olan kılıçlı minber Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki Yeşilkubbe Camiinde yaşatılmaya devam ediliyor.

Viranşehir Yeni Mahallede bulunan Yeşilkubbe Camisinde bir tarih yaşatılıyor. Hem peygamber efendimizin sünneti hem de tarihi bir gelenek olan kılıçlı minber sadece Yeşilkubbe camisinde bulunuyor.

Türkiye’de tarihi bir gelenek olarak yaşatılmaya devam eden ve 1971 yılında bir hayırsever tarafından inşa edilen Yeşilkubbe Camisinin minberine kınında bulunan 2 adet kılıç yerleştirmiş.

Özellikle imamın minberde hutbe okurken sağında solunda kalan kılıçlar güzel bir görüntü oluşturuyor. Kılıçlı minber, özellikle camiye gelen bazı ziyaretçiler tarafından merakla seyrediliyor.

Konuyla ilgili açıklamada cami imamı Muhammed Arslan, şunları söyledi: “Kurtubi’nin rivayet etmiş olduğu bir hadisi şerifte Peygamber efendimiz (sav) hutbe verirken minberde zaman zaman kılıca zaman zaman da asaya dayanarak hutbe verirdi. Biz de terk edilmiş sünneti ihya etmek için minberimizde kılıç bulunduruyor ve hutbe verirken sünneti yerine getirmek için bazen elimizi kılıca dayayarak hutbe veriyoruz. Başka bir rivayette ise fetihle sonradan İslam ülkelerine dahil olan bölgelerde caminin minberlerinde kılıç bulunduruyorlardı bu asırlardır devam eden bir gelenektir. Çok az sayıdaki camide bulunuyor. Kılıçlı minber Ceylanpınar’da sadece bizim camide bulunuyor. (Mehmet Aslan - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.