Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Harput Kalesinde arkeolojik kazı çalışmaları
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Harput Kalesinde arkeolojik kazı çalışmaları

Kültür Sanat

Elazığ'da bulunan antik kent Harput kalesinde arkeolojik kazı çalışmaları devam ediyor

2 bin 700 yıllık bir tarihi barındırdığı belirtilen antik kent Harput’ta arkeolojik kazı çalışmalarına devam ediyor.

Yapılan çalışmalarla ilgili konuşan Etnografya Müzesi Müdürlüğü Bilimsel Kazı Başkanı Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İsmail Aytaç, Harput kalesinde 2 bin 700 yıllık kesintisiz bir tarihin olduğuna dikkat çekti.

Doç. Dr. İsmail Aytaç, “1920 yıllarından günümüze kadar Harput Kalesi’nde buluntulara rastlıyoruz. Burada kesintisiz 2 bin 700 yıllık bir zaman dilimine ait yaşanmışlıklar var. Kaledeki çalışmaların birkaç amacı var; birincisi kültür eserlerimizi ortaya çıkarıp sahip çıkmak, ikincisi bütün bilim dünyasıyla paylaşmak, üçüncüsün de turizm dünyasına kazandırmaktır.” dedi.

Aytaç, açıklamalarının devamında, şunları söyledi: “Harput kalesinin restorasyonları başlayıp ta ileriki safhalarda dünya kültür mirası yedek listesini hedeflemiştik. İnşallah on yıl sonra restorasyonların bir kısmı tamamlandığında dünya kültür mirasına yerleştirmek gibi büyük bir hedefimiz var. Harput’taki restorasyonlar sırf kaleyle sınırlı değildir. Ayrıca Vakıflar Genel Müdürlüğü sorumluluğu olan yapıların restorasyonları, belediyemizin kendi mülkiyetine aldığı hamamların restorasyonları gibi çok amaçlı bir çalışma sürüyor. Tabi bunda Kültür Ve Turizm Bakanlığımız özellikle Kültür İl Müdürlüğü, belediye ve üniversitenin birlikte çalışmalarıyla bu sonuca doğru gitmeye çalışıyoruz. Bu noktada irade ve ekipler var.” (Sinan Bilici-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.