Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Haleplibahçe Mozaik Müzesinde çalışmalar devam ediyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Haleplibahçe Mozaik Müzesinde çalışmalar devam ediyor

Kültür Sanat

Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, tamamlanmak üzere olan yeni arkeoloji müzesi inşaatında incelemelerde bulundu.


Vali Vekili Seçilmiş incelemeleri sırasında kendisine eşlik eden Şanlıurfa Müze Müdürü Müslüm Ercan’dan devam eden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Vekili Seçilmiş’e Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen Edessa Arkeoloji Müzesi, Haleplibahçe Mozaik Müzesi ve Arkeopark Projesinde inşaatın %80 inin tamamlandığı bilgisi verildi.
İncelemelerde ayrıca 200 dönümlük bir alanda yürütülen projede, 60 dönüm üzerine üç katlı olarak inşa edilen Şanlıurfa Arkeoloji Müzesinin mevcut müzenin on iki katı büyüklüğe sahip olacağı belirtildi. 6 bin metrekarelik alanda ise Edessa Mozaik Müzesi ve iki müze arasında Arkeopark yapımının tüm hızıyla devam ettiği; Proje alanının geriye kalan 140 dönümlük kısmında inşa edilen yeşil alan, amfi tiyatro ve otoparkların ise Balıklıgöl’e alternatif yeni cazibe merkezi olacağı kaydedildi.
İncelemeleri sırasında Vali Vekili Ramazan Seçilmiş’e Müze Müdürü Müslüm Ercan’ın yanı sıra; Çevre ve Şehircilik Müdürü Can Hallaç da eşlik etti.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.