Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/imageproxy.mvcs-efff89b8.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Göçerler Şenlikte Halay Çektiler
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Göçerler Şenlikte Halay Çektiler

Kültür Sanat

Güneydoğum derneği tarafından düzenlenen Karacadağ'da III. Etkinliği kamsamında göçerler halay çekerek doyasıya eğlendler.

2 Eylül 2012 günü, Karacadağ'da yapılan eğlenceli toplantı, Kayak Merkezinde kurulan kıl çadırda ve açık alanlarda, yoğun katılımla gerçekleşti.

Toplantıya Güneydoğum Derneği üyelerinin yanısıra, Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gülpınar, Sarıkeçili ve Afyonkarahisar Türkmenler Derneği Başkanları ile yüzlerce göçer ile Şanlıurfa ve Siverek’ten gelenler katıldı.

Bazı göçerler aileleriyle orada idiler. Güneydoğum Derneği Çocuklara çeşitli oyuncaklar dağıttı. etkinlik kapsamında uçurtmalar uçuruldu, halaylar çekildi, oyunlar oynandı. Açış konuşmalarının ardından yarışmalara geçilecekken yoğun yağmur ve dolu yağması sonucu etkinlik yarıda bırakıldı.



Yemek sonrası kalabalık grup dağıldı.

Daha sonra, Güneydoğum Derneği yönetim ve üyeleri ile gazeteciler ve diğer konuklar yaylalara giderek çadırları ziyaret ettiler.

Dernek adına açıklama yapan Duygu Sucuka; "Bu etkinliğin amacı, geleneksel hale gelmesi ve her yıl yapılması arzusuyla, küçük çaplı bir eğlence programı düzenlemekti. Hava koşulları nedeniyle program tam gerçekleşemese de amaca yakın bir etkinlik olmuştur" dedi.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.