Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Göbeklitepe'de Kaybolan Heykel Bulunamıyor!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Göbeklitepe'de Kaybolan Heykel Bulunamıyor!

Kültür Sanat

2 yıl önce bulunan ve 11.500 yıllık heykel "el çabukluğuyla" aynı gün kaybolmuştu. Tüm araştırma ve soruşturmalara rağmen hala bulunamadı.

Hz. Adem ile Hz. Havva’nın yaşadığı yer olarak gündeme gelen Göbeklitepe’de, 1995 yılında Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden (DAI) Prof. Dr. Klaus Schmidt başkanlığında kazılara başlandı.

11 BİN 500 YILLIK HEYKEL ÇALINDI
Her gün onlarca yerli ve yabancı turistin de ziyaret ettiği Göbeklitepe’de, 2010 yılı 2’nci kazı dönemi içerisinde 26 Eylül günü yapılan çalışmalarda 40 santim boyunda Neolitik Dönem’e ait olduğu tahmin edilen taştan yapılmış insan başı üzerinde ayaklı hayvan figürlü heykel bulundu. Arkeologları heyecanlandıran 11 bin 500 yıllık heykelin, 1 gün sonra çalındığı ortaya çıktı. Kazı ekibini şok eden hırsızlık olayı güvenlik güçlerine bildirildi.

O günden beri yapılan çalışmalardan bir netice alınmadı.

konuyla ilgili olarak Emniyet güçleri ilgilendiklerini belirten kazı ekibi; "Heykel henüz bulunamadı ama ümidimiz biran önce ortaya çıkması... güvenlik tedbirlerini arttırdık ve bu yıl bazı ek tedbirler de alacağız...bu üzücü olayı bir daha yaşamak istemiyoruz" dediler.

2012 İKİNCİ ETAP KAZI ÇALIŞMALARI BAŞLADI.

Her yıl 2 etap halinde yapılan kazı çalışmalarına 06.09.2012 tarihinde başladıklarını belirten kazı ekibi; "2012 yılı ikinci dönem kazı çalışmalarına başladık....03.11.2012 tarihine kadar çalışmalarımız devam edecek...kazı ekibimiz 06.00-14.00 saatleri arasında kazı alanında 14:00 den sonra Urfa 'da kazı evinde bulunacak...kazı alanı güneşin doğuşu ve güneşin batışı arasında herzaman ziyaret edilebilir" denildi.
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.