Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hoca hutbede Sur fırsatçılarına tepki
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hoca hutbede Sur fırsatçılarına tepki

Kültür Sanat

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde bulunan İslam dünyasının 5. Harem-i Şerifi olan tarihi Ulu Camii’nde silah sesleri altında Cuma Namazı eda edildi.

Diyarbakır Ulu Camii İmam Hatibi Osman Yağmur, hutbesinde şiddet olaylarının bölge halkına verdiği zararlara dikkat çekerek, oluşan mağduriyetleri fırsata çeviren nakliye ve emlakçılara tepki gösterdi.

“İç çekişmeler ve söylemler ile birbirimizin gücünü kırmayalım”

Müslümanların vahdetine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik mesajları veren Osman Yağmur, “Müslümanlar karşılaştıkları zorluklara karşı mücadele etmelidir. Kardeşlerimize iyi davranmalıyız. Aksi takdirde küfrün oyuna geliriz. Allah, ittifakı emrediyor. Bugün Müslümanlar bir araya gelmelidir. Küfür, Suriye’de 400 bin insanı katlediyor. Aramızdaki iç çekişmeler ve söylemler ile birbirimizin gücünü kırmayalım.” dedi.

“Asıl zalim milletin kanını emenler ve fırsatçılardır”

Hutbesinde cami cemaatine bir uyarıda bulunmak istediğini belirten Yağmur, “Biz bazı zalimleri dışarıda arıyoruz. Asıl zalim, son yaşanan olaylarda Sur’dan taşınarak şehrin diğer ilçelerine yerleşen vatandaşlara nakliye 20 TL iken 500 TL’ye ve üstüne çıkaranlardır. Asıl zalim, ev kirası 300 TL iken kirayı bir milyara çıkaranlardır. Fırsatçılık yapanlar, milletin kanını emenler zalimdir. Aklımızı başımıza almalıyız. Akıl ve vicdan sahibi insanlar, bela ve musibetler gelmeden önce fark eden insanlardır.” şeklinde konuştu. (M. Hüseyin Temel/M. Sıddık Bilge – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.