Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dershaneler kapatılacak!...
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dershaneler kapatılacak!...

Kültür Sanat

Dershaneleri kapatacak sistem netleşti: Lisede Olgunluk Sınavı olacak. Özel okullar teşvik edilecek. Üniversite sınavı ise randevuyla yapılacak

Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, "Dershaneler kapanacak" sözleriyle duyurduğu yeni sistem, büyük yankı uyandırdı. Yeni sistem, eğitimde verilecek 6 radikal kararla dershaneye ve sınava ihtiyacı ortadan kaldıracak. Dershaneciliği bitirecek ya da özel okul sahipliğine yöneltecek 6 kriter şöyle:
4+4+4 yeni eğitim modelinde öğrenciler Anadolu ya da Fen lisesine hazırlanmak zorunda kalmayacak. Çünkü her lise bir Fen ya da Anadolu lisesi olacak.

Lise sonda Olgunluk Sınavı yapılacak. Bu sınavda öğrencilere, lisede aldıkları eğitim sorulacak.



TEK AŞAMALI SİSTEM



Üniversite sınavı tek aşamalı olacak. Olgunluk Sınavı'nda başarılı olan öğrenciler, Lisans Yerleştirme Sınavı'na girecek. Öğrencinin ortaöğretim başarı puanı ile Olgunluk Sınavı puanının ortalaması alınarak Lisans Yerleştirme Sınavı yapılacak. Öğrenciler sınava aynı gün değil randevu sistemiyle girecek.

Öğreciler ortaöğretimde ilgi ve yeteneğe göre mesleki ve teknik okullara yönlendirilecek.

Özel okullara özel teşvikler getirilecek. Devlet okullarına sunulan imkanlardan özel okullar da yararlanacak.

Üniversiteler, A-B-C şeklinde seviyelere ayrılacak.



YABANCI KOLEJLER ORTAOKUL AÇABİLECEK




Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bozdağ, "Bugün çocuklarımız okul ile dershane arasında koşturup duruyor. Eğer okulları daha başarılı hale getirirsek, artık aileler çocuklarını dershaneye gönderme ihtiyacı duymayacak. Dershaneler zamanla özel okullara ya da başka eğitim kurumlarına dönüşecek. Bunun çalışmasını yapıyoruz" dedi.

Yeni sistemle birlikte, gözde devlet okullarının yanı sıra yabancı kolejlerin ortaokulları da yeniden eğitim verebilecek. Robert Lisesi, Avusturya, Alman, St. Joseph, St. Benoit gibi yabancı okullar, ortaokula sınavlı ya da sınavsız öğrenci alabilecek.

Kaynak: Takvim


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.