Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
'Cep telefonları amatör fotoğraf makinesi kullanımını azalttı'
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

'Cep telefonları amatör fotoğraf makinesi kullanımını azalttı'

Kültür Sanat

Cep telefonlarında kamera özelliklerinin gelişmesi nedeniyle, amatör fotoğraf makinesi kullanımı günden güne azaldı.

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde fotoğraf makinesi ve kamera tamirciliği yapan Aziz Kurt isimli esnaf, cep telefonlarında kamera özelliklerinin gelişmesi nedeniyle, amatör fotoğraf makinesi kullanımının günden güne azaldığını söyledi.

Cep telefonlarında kamera özelliklerinin gelişmesi nedeniyle amatör fotoğraf makinesi kullanımında azalma yaşandığını dile getiren Kurt, “Cep telefonu kullanımı yaygınlaştığı ve kamera özellikleri geliştiği için amatör makinelerin kullanımında azalma görüyoruz. Ama buna paralel, profesyonel olarak fotoğraf çeken müşterilerimiz de artıyor.” dedi.

Özellikle Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde yaşanan çatışmalar nedeniyle kendilerinin de olumsuz etkilendiğini belirten Kurt, şunları söyledi: “Ayrıca son yaşanan olaylar bizi de etkiledi. Çünkü Diyarbakır’da fotoğraflar genellikle tarihi yerlerde çekilir, tarihi objeler daha çok ilgi çeker. Kentte tarihi objeler daha çok Sur ilçesindedir. Mevcut gündemden dolayı insanlar Sur içine fazla giremiyorlar. Bu da iş yoğunluğumuzu biraz da olsa azaltıyor.”

Sadece Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde değil, Türkiye’nin çeşitli illerinden de müşterileri olduğunu ifade eden Kurt, “Bu işyerini ustam açtı. Ben de onun yanında yetiştim. 21 yıllık bir deneyimim var diyebilirim. Profesyonel çaptaki fotoğraf makinesi ve kameraların tamirini yapıyorum. Makinelerdeki ERROR hatası, kart yuvası hatası, lenslerde netlik hatası ve diğer sorunları gidermeye çalışıyorum. Taleplerden dolayı 3 yıldır kameralara da bakıyorum. İstanbul’dan, Ankara’dan ve diğer illerden haber ajansları aracılığıyla gelen müşterilerimiz oluyor. Elhamdulillah ekmeğimiz çıkıyor, kimseye muhtaç olmuyoruz.” diye konuştu. (Hamza Adiyaman-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.