Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Büyükşehir'den Germuş açıklaması
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Büyükşehir'den Germuş açıklaması

Kültür Sanat

Şanlıurfa'da mimarlar tarafından gündeme getirilen Germuş kilisesi hakkında Büyükşehir açıklamada bulundu. Açıklamada “İmar çalışmaları ile ilgili bilgiler gerçek dışıdır” denildi.

Büyükşehir'den yapılan açıklamada,'' Şanlıurfa'nın tarih ve turizmine katkı sağlayacak her yapının her ören yerinin gerek ihyası gerekse restoresi için Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü sorumluluğu bugüne kadar almış bulunmaktayız.

Bugüne kadar yaptığımız tüm çalışmalar da bu yönde gerçekleşmiştir.Geçtiğimiz aylarda başkanımız Sayın Zeynel Abidin Beyazgül tarafından tarihi yapı yerinde incelenmiş olup çeşitli girişimlerde bulunulmuştur.


Konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığımızca projelendirme çalışması yapılarak Anıtlar Yükek Kurulu'na sunulmuştur.Restorasyon kararı alınan ören yerinin 2022 yatırım planlamasına dahil edilmesi beklenmektedir.Ayrıca tarihi tescilli bir yapı olan Germuş Kilisesi imarla bağdaştırılamaz ve civar bölgelerinde herhangi bir imar çalışması da bulunmamaktadır.

Germuş Kilisesi özelinde konuyu ele aldığımızda İl kültür Turizm Müdürlüğü ve proje ortakları arasında resmi işlemler devam etmektedir.''ifadelerine yer verildi.

Başkan Beyazgül ise: "“İnsanlık tarihinin sıfır noktası” şehrimizde, ören yerlerimiz bizim hazinemiz. Germuş'da Milletvekilimiz M. Kasım Gülpınar ve Haliliye Belediye Başkanımız Mehmet Canpolat ile 13 Eylül'de incelemelerde bulunmuştuk. Planlanan çalışmalarla şehrimiz yeni bir destinasyon kazanacak." şeklinde açıklamalarda bulundu. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.