Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bitlis'te Hz. Hüseyni anma programı düzenlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bitlis'te Hz. Hüseyni anma programı düzenlendi

Kültür Sanat

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından, Hz. Hüseyni anma ve anlama programı düzenlendi.

Bitlis Eğitim Sağlık Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (BEST-DER) tarafından, Dernek binasında düzenlenen Hz. Hüseyni anma ve anlama programına çok sayıda Bitlisli katıldı.

İlahiyatçı Lokman Dalga’nın Kur’an-Kerim tilavetiyle başlayan program, ilahi dinletisi ve sinevizyon gösterimiyle devam etti. Hz. Hüseyin için bestelenen ‘Ax Kerbela’ şiirinin okunduğu sırada salonda duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

Günün anlam ve önemine binaen konuşan ilahiyatçı Musab Dalga, Kerbela’da Hz. Hüseynin verdiği mücadelenin tüm Müslümanlar için örnek teşkil ettiğine dikkat çekti. Dalga, Kerbela hadisesine sadece tarihi bir olguyla bakılmaması gerektiğini belirterek Kerbela’dan manevi bir ders çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Hz. Hüseynin mücadelesinden kesitler sunarak konuşmasını sürdüren Dalga, şunları söyledi: “Hz. Hüseynin Emevi’lere karşı olan mücadelesi din ile milliyet arasındaki bir mücadeleydi. Yezid, kendi saltanatını korumak için halktan biat alırken, Hz. Hüseyin, ceddi Hz. Muhammed (sav)’in kendisine bıraktığı İslam dininin bekası için mücadele ediyordu.” dedi.

Program, yapılan duanın ardından verilen Aşure ikramıyla sona erdi. (Şükrü Tontaş - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.