Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Beykapısı Köprüsü restore edilmeli
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Beykapısı Köprüsü restore edilmeli

Kültür Sanat

Kısa adı PFSD olan Profesyonel Fotoğraf Sanatçıları Derneği Başkanı Yasin Küçük, tarihi Beykapısı Köprüsü'nün restore edilmesini talep etti.



Küçük, yaptığı yazılı açıklamada, Şanlıurfa Belediyesini Beykapısı Surları ve Mahmutoğlu Kulesi'nde sürdürdüğü restorasyon çalışmalarından dolayı tebrik etti.

Aynı bölgede bulunan tarihi Beykapısı Köprüsü'nün de restorasyon çalışmalarına dahil edilmesini talep eden Küçük, şunları kaydetti:

"Mahmutoğlu Kulesi önünde yaklaşık 800 yıl önce yapılan ve 1980'li yıllarda yıkılan Beykapısı Köprüsü'nün buradaki restorasyon çalışmaları içinde olmadığını öğrendik. Özellikle turizmin gelişmesi açısından tarihi değerlerimizi korumak ve tarihi yapılarımızı ön plana çıkarmanın ne kadar önemli olduğunu düşünürsek, bir zamanlar üzerinden deve kervanlarının geçtiği bu tarihi köprü de mutlaka bu restorasyon çalışmanın içinde yer almalı, bu çalışma ile bu tarihi köprüde yeniden ortaya çıkarılmalıdır. Beykapısı Köprüsü olmadan yapılacak olan bu çalışmalar eksik kalacaktır. Yapılacak olan bu restorasyon çalışmalarına kaynaklık edecek onlarca eski fotoğraf elimizde mevcuttur. Bu fotoğrafları seve seve, Şanlıurfa Belediyesiyle paylaşabiliriz."

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.