Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bakan Çelik ve Avcı Şanlıurfa’da 130 okulun temeli attı VİDEO
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bakan Çelik ve Avcı Şanlıurfa’da 130 okulun temeli attı VİDEO

Kültür Sanat

Şanlıurfa’da, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın katılımı ile 130 okulun temel atma töreni gerçekleşti.

Temel atma töreni Folklor gösterisiyle başladı. Ardından törene saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam edildi. Şanlıurfa Yenişehir’de bulunan Profilo İlköğretim Okulunda gerçekleşen temel atma törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Zeynep Karahan Uslu, Mahmut Kaçar, Mehmet Akyürek, AK Parti İl Başkanı av. Yusuf Eğilmez, Belediye Başkan Yardımcıları, STK temsilcileri, Belediye başkanları ve bürokratlar katıldı.

 

2078 DERSLİK OKUL

Açılış konuşmasını yapan Şanlıurfa Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, katılımcılara teşekkür ederek yapılan çalışmalarda 130 okul,2078 derslik okulların temel atma töreninin gerçekleştiğini ifade ederek toplam maliyeti 320 milyon 873 Bin 546 TL’nin harcanacağını belirtti.

 

GÜNEŞİN ÇOCUKLARI

Çocukların saf ve ışık saçan bir kuşak olduğunu belirten Milli Eğitim Müdürü Metin İlci; “Güneşin ışıkları gibi etrafı aydınlanan saf ve temiz çocuklarımız için bugün Şanlıurfa’da devasa bir yatırım yapıyoruz” dedi.

Bürokrasiden şikayet eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç; “Geçmişte bürokrasinin verdiği zorluklarla mücadele ettik. Şimdi ise 130 okulun temelini atıyoruz” dedi.

 

EĞİTİMİN OLMADIĞI YERDE SORUN VARDIR

Törende konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Çocuklarımızın derslerine ve milletine faydalı şeyler yapması için bu yatırım ve hizmetleri gerçekleştiriyoruz. Bunun sebebi birlik ve beraberlik içerisinde arkadaşlarımızla çalışmaktır. Eğitim olmadığı yerde çok sorun vardır, bunun sebebi eğitimsizliktir. Bunu önlemek için çalışmalarımız yoğun devam edecektir” dedi.

 

AZ LAF ÇOK İŞ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da, 130 okulun temel atma törenini gerçekleştirmenin mutluluğu içerisinde olduğunu belirterek; “İnşallah temelini atacağımız bu okullarımızın açılışını da hep beraber yapacağız. Bizim bir sloganımız var az laf çok iş” ifadelerini kullandı.

 

KONUŞMALARIN ARDINDAN TEMEL ATMA TÖRENİNE GEÇİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından yüklenici firma yetkilileriyle sözleşme gerçekleşti, imza atıldı. Temel atma töreni protokol üyelerinin katılımıyla butona basarak görsel şekilde gerçekleşti.

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.