Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/3-66d9dd25.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Atabay'dan Sunay'a ikaz, Görevden alındın
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Atabay'dan Sunay'a ikaz, Görevden alındın

Kültür Sanat

Samet Atabay’dan Müslüm Sunay’a ikaz; “Ben 46 yıllık dernekler, Meslek Odaları ve Siyasi partilerdeki hayatımda Birçok insanları tanıdım ama böyle bir insanla karşılaşmadım. Buna kim akıl veriyor. Kime çalışıyor belli ama ! Değerli arkadaşımız Sayın Sunay yasal olmayan beyanatlar vermektedir. Muhalefetini daha gerçek, yasal, dikkatli ve seviyeli yapmasını istiyoruz” dedi.

Şanlıurfa Vakfı Genel Başkanı Samet Atabay tarafından Görevden alınan Şanlıurfa Şube Başkanı Müslüm Sunay, Görevdeyim diye açıklamalarda bulunurken, Genel Merkez tarafından atanan Süleyman Gök ise göreve başladığını açıkladı.
Bu karmaşa üzerine Samet Atabaya yeni bir açıklama yaparak, Müslüm Sunay’ın görevden alındığı belgesini kamuoyuna açıklıyoruz.
Müslüm Sunay’a sert eleştirilerde bulunan Atabay; “Ben 46 yıllık dernekler, Meslek Odaları ve Siyasi partilerdeki hayatımda Birçok insanları tanıdım ama böyle bir insanla karşılaşmadım. Buna kim akıl veriyor. Kime çalışıyor belli ama ! Değerli arkadaşımız sayın Sunay yasal olmayan beyanatlar vermektedir. Muhalefetini daha gerçek, yasal, dikkatli ve seviyeli yapmasını istiyoruz” ded.
Sunay’ın kanunlara aykırı bir şekilde vakfı yönetmeye çalıştığını ifade eden Genel Başkan Samet Atabay; “Müslüm Sunay uzun süre Şanlıurfa Şube Başkanlığını yürütmekteydi; Bir Vakıf yöneticisinin yasal olarak bir vakıf nasıl yönetilir. Nasıl uygulamalar yapılır. Kendisine Kanun yönetmenlik ve Şube'nin yönetiminin çalışmasında uygulama esaslarını yazılı verdik. Bir yıldır kendisi kanun ve yönetmenlikleri dikkate almamıştır. Sizin Bir Genel Merkeziniz var. Vakıflar kanununa göre şubelerin Çalışmalarıyla ilgili denetim ve kontrolünden Genel Merkez sorumludur. Vakıflar Genel Müdürlüğü de Genel Merkezi denetler.
Sayın Sunay'ı vakfa hizmet vermiş değerli Bir arkadaşımızdır. Ama gerçekleri konuşmalı şubenin çalışma yöntemi vakıflar kanun ve yönetmenliğin 17. ve 18. Maddeleri gereği Genel Merkezin Kontrolündedir. Şube'nin bugüne kadar yönetim çalışmasına bakıyoruz 9 yönetim kurulu asil ve yedek 3 denetleme kurulu asil ve yedek, danışma kurulu ve 56 kurucular kurulu yönetim yapılandırmasına bakıyoruz ve ayrıca kendi kendilerine seçim sistemini de uyguluyorlar. Bu uygulama yasal olarak yanlıştır. Konuyla ilgili dört defa karar alınmıştır. Bugün istifaların bahsettiği bazı arkadaşlarımız dahi bu kararın altında imzaları var. Şubenin Görevden alınmasını Sayın Sunay talep etmiştir. Genel Merkez olarak Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün tenkiti olmadan Şubenin yapmış olduğu Bu hatalı uygulama düzeltilmiştir. Tüm arkadaşlarımıza Genel merkez olarak saygımız sonsuzdur. Bu nedenle Genel Merkez Sorumluluğunu uygulama mecburiyetin de kalarak Kanun Yönetmenliklere göre 7 Kişilik Şanlıurfa yönetim kadrosu atanmıştır. Ankara Vakıflar Bölge ve Genel Müdürlüğü'ne resmi olarak da Bilgi verilmiştir.
Mevcut Genel Merkez Yönetimi 15 arkadaşımız bulunmakta, Bir arkadaşımız toplantılara 5 defa katılmadığından vakıf senedinin 12-4-f uygulaması olmuş, bazı Arkadaşlarımıza ise aşırı derecede baskı yapılmıştır. Şu an 13 arkadaşımızla görev yapmaktayız. İstifa eden arkadaşların durumları yönetim kurulunda görüşülecektir. Yedek te gösterilen arkadaşlarımız mevcuttur. Gerekirse yerlerine atama kararı uygulanır.
Tekrar ediyorum Vakfa Maddi ve Manevi zarar verilirse bunun yasal sorumluluklarını da düşünmelisiniz. Medya ve İnternet sayfalarına verdiğiniz beyanatlar ve Ayrıca telefonlarınız çok çok önemli kimlerin adına yapıyorsunuz. Farkındayım önemli değildir. Vakıf siyasi bir yer değildir Vakıf senedinin 5.maddesi e-3-f inde açık olarak belirtilmiştir. Önümüzde Şanlıurfa 'ya ve Halkına yapılması gereken Birçok önemli projeler var. Bu gibi konularla ilgilenmek istemiyoruz.


GENEL MERKEZ VE ŞUBELER ÇALIŞMALARINA DEVAM ETMEKTEDİR.
Şanlıurfa ya yakışır Urfalılara yakışır seviyeli politikalar yapmalıyız bu gibi hareketler utanç verici bir durumdur Şanlıurfalılara ve Urfalılara maddi ve manevi zarar verir ben mecburiyet karşısında Şanlıurfalılara görevimin ne sorumluğu bilinçli içerisinde halkımı izah etmek için bugün bu açıklamayı yaptım. Oysa bu açıklama yanlış görü yoruyorum vakfımızın iç çalışma yasal programıdır bu gibi açıklamaların bilgi vermesini ben zarar görüyorum güzel bir hareket olmadığında inanıyorum” dedi.
Abdullah Yiğit

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.