Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
AGD'li gençler dedeleriyle buluşuyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

AGD'li gençler dedeleriyle buluşuyor

Kültür Sanat

AGD Şanlıurfa şubesi bugün Şanlıurfa Şehitliğinde (meteoroloji yanı) “Liseli gençler şehit dedeleriyle buluşuyor” adli ziyaret gerçekleştirdi. Burada basın açıklaması AGD adına yapan Mustafa Balcı; AGD Genel Gerkezin her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenlediği “250 bin Çanakkale şehidine 250 bin hatim kampanyası” çerçevesinde Şehitliği gençler olarak ziyaret ettik.

 

Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Genel Merkezinin başlatmış olduğu Çanakkale Şehitlerini anma programına istinaden Şanlıurfa AGD şubesi olarak, Şanlıurfa’daki şehitlerimizle liseli gençlerimizi buluşturmak için burada bulunmaktayız.

 

İnancı ve vatanı için seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizi vefa ile anmak boynumuzun borcudur. Bizde bugün burada bulunarak, ruhlarına hatm-i Şerifler ve Yasinler okuyarak bu görevi yerine getirmeye çalışmaktayız.

 

Derneğimiz Genel Merkezi tarafından başlatılan “Liseli gençler şehit dedeleriyle buluşuyor” kampanyası Urfa’mız için ayrı bir önem teşkil etmektedir.

 

Kurtuluş savaşında iyinin, doğrunun, güzelin ve adil olanın hâkim olması için canlarını feda eden şehitlerimiz Urfa’nın dört bir yanında yatmaktadır. Amacımız şehitlerimizi sürekli anmak onların; uğruna canlarını feda ettiği değerlere sahip çıkmaya ve “Şehidi şehit yapan manaya sevdalı bir gençlik” olmaya çalışmaktır.

Bu anlamda kardeşlerimizin bizleri daha iyi anlayabilmesi için: “Sultan Alparslan Anadolu’nun kapısını açarken, Çanakkale harbinde topun vinci çalışmadığı zaman, Seyyid Çavuş iki yüz elli kiloluk mermiyi “YA ALLAH” değip topun namlusuna yerleştirirken, Fatih Sultan Mehmet Hanin İstanbul’u feth ederken kalplerinde ne varsa bizim kalplerimizde o vardır” dedi.

Basın açıklamasından sonra Fadıl Çiftçi Çanakkale şehitlerine şiirini okudu. Muhammed Ali Baybostancı Yasin-i şerif okurken, Hatim Duasını Abdulkadir Durmuş yaptı.

 

AGD Şanlıurfa Şb. Başkanı Fuat Keşküş ise “Aziz şehitlerimiz için hatim almak isteyen Şanlıurfa’lı kardeşlerimiz Şanlıurfa merkez il dernek binasına (belediye karşısı) başvurmaları gerekir” dedi.

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.