Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Abide'de o anıt yine dikildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Abide'de o anıt yine dikildi

Kültür Sanat

Abide kavşağında şu günlerde dikkat çeken bir başka çalışma ise yapımı sırasında sahadan kaldırılan, Mustafa Kemal Paşa Anıt çeşmesinin yeniden, kavşak merkezine yerleştiriliyor olması.

 

Halk arasında “Yol gösteren çeşmesi” olarak da bilinen Mustafa Kemal Paşa anıt çeşmesi, Mustafa Kemal adına dikilen il anıt olarak tarih sayfalarında yer alıyor.

Abide Kavşağı’nda yer alan ve düzenleme çalışmaları sırasında parçalar halinde taşınarak, koruma altına alınan Mustafa Kemal Paşa Anıt çeşmesi, tekrar parçalar halinde kuruluyor.

1917 yılında Mutasarrıf Şehit Nusret Bey tarafından, I. Dünya Savaşı'nda Çanakkale'de savaşan Urfalı şehit ve gazilerin hatırasına yaptırılan çeşme, yapıldığı yıl Vali konağı önüne dikilen anıt, 1972 yılında Vali Turgut Sayın tarafından Abide Kavşağı’na monte edilmişti.

9 m. yüksekliğindeki abidenin üzerinde Kafkas yolu, Ankara yolu, Bağdat yolu ve şehir merkezine giden Mustafa Kemal Paşa caddesini gösteren yazılar ve ok işaretleri bulunuyor.

Anıtın çevresi önceki yıllarda da olduğu gibi yeşil alan olarak düzenlenecek.

Edessa TV


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.