Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yurtdışında oy verme işlemi bugün başladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yurtdışında oy verme işlemi bugün başladı

Gündem

1 Kasım'da gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, bugün oy kullanmaya başladı.

1 Kasım’da gerçekleştirilecek olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, bugünden itibaren 54 ülke ve 113 seçim bölgesinde 08-25 Ekim tarihleri arasında oy kullanmaya başladı.

Yurtdışında bulunan 2 milyon 867 bin 658 seçmen, bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerinde oylarını kullanabilecek. Yurtdışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kuruldu. Öte yandan yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, 30 gümrük kapısında da oylarını kullanabilecekler.

Yurtdışı seçim bölgelerinde oy verme işlemleri 25 Ekim tarihinde son bulacak. Gümrüklerde oy kullanma işlemi ise 8 Ekim’de başlayıp 1 Kasım tarihine kadar devam edecek.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlar bağlı bulundukları konsolosluk bölgelerini ve nerede oy kullanacaklarını www.ysk.gov.tr adresinde bulunan ‘Yurtdışı Seçmen Sorgulama’ bölümünden kontrol edebilirler.

Vatandaşların oy kullanacakları bölgeleri ve adresleri kesin olarak bilmeleri ve oy kullanabilmek için Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Cüzdanı veya pasaportlarını ibraz etmeleri gerekiyor.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.