Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
YPG kaybettiği mevzileri geri almaya çalışıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

YPG kaybettiği mevzileri geri almaya çalışıyor

Gündem

YPG, IŞİD'in kente ilk giriş yaptığı bölgeden Kobani'yi geri almaya çalışıyor.

IŞİD ile YPG arasında Suriye’nin Kobani kentinde yaşanan çatışmalar iki ayı geride bırakırken taraflar ilerleme sağlamak için stratejik hamleler yapıyor.

Peşmerge ve ÖSO’ya ait bir grubun Kobani’ye geçmesiyle IŞİD’in ilerlemesinin durduğu belirtiliyor. Peşmerge’nin ağır silahlarıyla kentin güneybatısında IŞİD’e karşı üstünlük elde ettiği ifade edilirken YPG’nin özellikle Kobani’nin güney bölgesindeki Mıştenur Tepesi üzerinden IŞİD’i kuşatma altına almaya çalıştığı iddia edildi.

Koalisyon uçaklarının dün belli aralıklarla kentin güney bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalaması da bu iddiayı doğruluyor. Mıştenur Tepesi’nin yüksek olması söz konusu tepeye hâkim tarafa üstünlük sağlıyor. Bu nedenle bu doğu bölgesini IŞİD’e bırakmak zorunda kalan YPG’nin yeni bir hamleyle terk ettiği bölgeyi almayı hedeflediği ileri sürüldü.

Peşmerge’nin kentin içerisindeki IŞİD mevzilerine hemen hemen hiç havan topu atmaması ise Peşmerge güçlerinin kentin güney bölgesindeki köylerde bulunan IŞİD mevzilerine yöneldiği ihtimalini güçlendiriyor.

Dün kentin güneyinde Miştenur Tepesi’nin arka bölgelerinde siyah dumanların yükselmesi dikkat çekti.

Özellikle PKK’ye yakın medyada Miştenur Tepesi’nin YPG’nin eline geçtiğinin günler öncesinden işlenmesi buna bir hazırlık gibi görülüyor. Oysa ulaştığımız bazı yerel kaynaklar Miştenur Tepesi’nin hala IŞİD’in elinde olduğunu belirtiyor.

Hatırlanacağı üzere, IŞİD, Kobani’ye özellikle Mıştenur Tepesi bölgesinden saldırı düzenlemiş ve kentin iç taraflarına doğru ilerlemişti. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.