Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yollara Düşen Bu Çocukların Elinden Kim Tutacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yollara Düşen Bu Çocukların Elinden Kim Tutacak

Gündem

Şanlıurfa'nın Eyyibiye ilçe sınırları içerisinde bulunan Buhara Mahallesinde bir arada yapıl 8 okulun yolunda yaya geçidi olmaması öğrenciler için hayati tehlike oluşturuyor. Öğrenciler Okullarına Korkuyla Gidip Korkuyla Geliyorlar!

Bölgeye yapılan okullara gitmek zorunda olan öğrenciler Şanlıurfa Gaziantep yolu olan Akabe yolundan karşıya geçmek zorunda kalıyorlar. yolda yaya geçidi olmamasından dolayı bariyerlerden geçen öğrenciler karayollarında kaza riski ile karşı karşıya kalıyorlar. sürücüleri de zor durumda bırakan bu yolla ilgili yetkililerin bir an önce üst geçit yapmaları çağrısında bulunuldu.

Öğrenciler Ölümle İç İçe 

8 okulun karşısında bulunan İpekyol ( Akabe ) yolunun akıcı ve yoğun trafiğinde karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan öğrenciler üst geçit veya yaya yolunun olmamasından dolayı dakikalarca bekleyerek karşıya korkuyla geçmek zorunda kalıyorlar. Bir çok kez kaza atlatan öğrenciler ne yapacağını bilmiyor. 

Ulaşım Yetersiz Kalıyor!

Şanlıurfa’nın birçok mahallesinden eğitim için yola düşen öğrenciler Buhara Mahallesinde bulunan okullarına gelmek için şehir içi otobüslerini kullanmaya çalışıyor. Okula gelen öğrencilerin çoğunluğu 24 (Eyyübiye) nolu, 81 (Sırrın) nolu ve 34 (Toki) nolu şehir içi otobüslerini kullanmaya çalışıyorlar. Duraklarda dakikalarca bekleyen öğrencilerin çoğunluğu bu kış aylarında hastalanıyor ve eğitime olan ilgisinin azaldığını söylüyor. Öğrencilerin mağduriyetleri biran önce iyileştirilmesi gerekiyor.

Çevre Düzenlemesi Yok!
Bizzat giderek gözlemlediğimiz bölgede çevre düzenlemesinin yapılmadığı ve okulların bulunduğu alanda veya çevrelerinde bir ağacın bile olmadığı görünmekte. Okullara ve bölgeye bağlı olan elektrik trafo panolarının bulunduğu alanın tel örgüleri kopmuş tehlikeye açık durumda. Belediyelerin okul etrafında yeşillendirme çalışması yok. 

Okul Etrafında Güvenlik Yok!

8 okullun bulunduğu bölgede emniyet asayiş ekiplerinin devriye atması ve okul giriş ve çıkışlarında okul önünde resmi emniyet aracın durması faydalı ve önleyici olabilecekken gözlemlediğimiz çıkış saatinde hiçbir güvenlik çalışması olmadığını gördük. Öğrenciler geleceğimiz bunları korumak ve yollarını açmak gerekirken önlerine yollar, engeller ve zorluklar koyuyoruz.
Haber: Abdulkadir Şanlı


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.