Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Yasin Börü hadisesi Müslümanlara karşı beslenen kinin bir yansımasıdır"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Yasin Börü hadisesi Müslümanlara karşı beslenen kinin bir yansımasıdır"

Gündem

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, "Yasin Börü hadisesi Müslümanlara karşı beslenen kinin bir yansımasıdır" dedi.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtırken PKK/HDP'lilerin vahşi saldırısına maruz kalan Yasin Börü ve arkadaşlarının katledilmesine ilişkin açılan davanın ikinci duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bu gün saat 10.00'da başladı.

Yasin Börü davasını izlemek üzere Diyarbakır başta olmak üzere birçok ilden gelen katılımcılar ve aralarında Özgür-Der'in de bulunduğu birçok dernek ve sivil toplum kuruluşu Ankara adliyesi önünde bu davaya destek vermek için bir araya geldiler. Adliye önünde; Yargı makamlarından “Adil bir yargılama” beklentilerini de içeren birer konuşma yapan STK ve Dernek temsilcileri "Yasin Börü davası" olarak simgeleşen davanın sadece faillerinin değil bu failleri harekete geçiren azmettirici kişi veya kurumların da yargılanması gerektiği noktasında ortak bir dil ve yaklaşım gösterdiler.

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da basın açıklamasında aynı noktaya işaret ederek, “Birinci duruşmada basına ve kamuoyuna yaptığımız açıklamada altını çizdiğimiz noktalara atıfta bulunarak diyorum ki bu vahim olay, sadece bir kaç kişinin öldürülmesi hadisesinden ibaret değil, ülkenin birlik ve bütünlüğü üzerinde bir takım çevrelerin var olan hesaplarının açığa vurulması ve Müslümanlara inançlarından dolayı beslenen kinin bir yansımasıdır. Müslümanların bir ve beraber olmalarını istemeyen, bütün gündemleri Müslümanları sindirme ve yok etme üzere oluşan çevreler bilsinler ki bu hesapları asla tutmayacak bütün kin ve nefretlerine rağmen Müslümanlar ayaktadır ve ayakta kalmaya, ömürleri var oldukça da şer düşüncelere ve güçlere karşı mücadeleleri devam edecektir.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.