Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yasin Börü davasının 3'üncü duruşması devam ediyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yasin Börü davasının 3'üncü duruşması devam ediyor

Gündem

​Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani olaylarında PKK'liler tarafından katledilen edilen Şehit Yasin Börü ve arkadaşlarının 3'üncü duruşması sanıkların ifadeleriyle devam ediyor.

Diyarbakır'da, 6-7 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle gerçekleştirilen olaylarda Yasin Börü, Hüseyin Dakak, Riyad Güneş ve Hasan Gökgöz'ün şehit edilmesine ilişkin 17'si tutuklu 34 sanığın yargılandığı davanın üçüncü duruşması, Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor.

Güvenlik gerekçesiyle Ankara'ya nakledilen dava, sanık ve izleyici çokluğu nedeniyle Ankara 10. ile Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemelerinin birleştirilen salonunda görülüyor.

Yapılan duruşmada ilk olarak yaşanan olaylarda yaralı olarak kurtulan Yusuf Er olay anını anlattı.

Er olayı anlattıktan sonra mahkeme başkanının izniyle katil zanlılarının teşhisi için sanıkların önüne kadar yürüdü. Sanıkların yüzüne bakan Er; Uğur Doğanay, Abdurrahim Pamuk, Hasan Okçu, Ahmet Tural’ı olay yerinde gördüğünü söyleyerek teşhis etti.

Mahkeme başladığından bu yana ilk defa mahkeme karşısında ifade veren Yusuf Er, yaşanan olayları bütün yönleriyle anlattı.

Er’den sonra Yasin Börü’nün annesi Hatice Börü, Hasan Gökgöz’ün annesi Mehtap Gökgöz, Riyad Güneş’in annesi Kimet Güneş ve Hüseyin Dakak’ın annesi Zerife Dakak konuştu. Çocukları katledilen anneler Selahattin Demirtaş, Zübeyde Zümrüt ve Gültan Kışanak’tan şikayetçi olduklarını belirterek tahliye edilenlerin tekrar tutuklanmasını talep ettiler.

Mahkemede konuşan Şehit Yasin Börü’nün annesi, sanıkların ailelerine seslendi ve şunları söyledi; “Burada bulunan katillerin annelerine sesleniyorum nasıl çocuk yetiştirmişsiniz Yasinim size ne yapmıştı daha 16 yaşında bir çocuktu benden izinsiz dışarı bile çıkmazdı. Ne yapmıştı size böyle canavarca öldürdünüz onu.”

Şehit Hasan Gökgöz’ün annesi ise yaptığı Kürtçe konuşmada olay anını ve şehit Hasan’ın kendisiyle olan son konuşmasını anlattı.

Şehit yakınlarından sonra tutuksuz sanıklardan bir kaçı dinlendikten sonra öğle arasına gidildi. Duruşma devam ediyor. (Zeki Aras, Sezer Özer- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.