Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yasağın ardından Nusaybin
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yasağın ardından Nusaybin

Gündem

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lilerin kurduğu barikatlarla açtıkları hendekler nedeniyle ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla birlikte yaşanan tahribat gün yüzüne çıktı.

Nusaybin Kaymakamlığı tarafından Abdulkadir Paşa, Fırat, Dicle ve Yenişehir Mahallelerinde 6 Aralık’ta alınan sokağa çıkma yasağı 9 Aralık saat: 17.00’de kaldırıldı. Yasağın kaldırılmasından sonra çatışmanın boyutu ve tahribat ortaya çıktı.

Sokağa çıkma yasağının uygulandığı mahallelerde yaşanan çatışmanın şiddeti mermi izlerinden okunurken elektrik tellerinin koptuğu ve su şebekelerinin patladığı görüldü.

Yasak süresince şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında, PKK’liler tarafından tuzaklanan birçok el yapımı patlayıcı da imha edildi. Patlayıcıların imhası sırasında çevredeki birçok ev ve işyeri zarar gördü.

Mardin Valiliği, çatışmalarda 7 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve kimlikleri henüz tespit edilemeyen 3 kişinin daha hayatını kaybettiği öğrenildi.

Evlerinden günler sonra dışarı çıkabilenler temel gıda ihtiyaçlarını karşılayabilmek için açık işyerlerine akın etti. Çocuklar ise enkaz arasından oyun oynadıkları görüldü.

Öte yandan, ilçedeki hendek ve barikatların tamamen kaldırılmadığı görüldü. (M. Salih Keskin - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.