Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Yağmur duasına çıktılar
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Yağmur duasına çıktılar

Gündem

Ekinler için yeterli yağışların düşmediği Adana'da yağmur duasına çıkıldı. İstiska namazı kıldıran imam ile cemaatinden bazılarının elbiselerini ters giymesi ise dikkat çekti.

Adana’nın Ceyhan ilçesine bağlı Kurtpınar Beldesi Karatepe Mahallesi’nde yağmur duasına çıkıldı. Yılın kurak geçmemesi ve ekinlerinin kurumaması için her yıl yağmur ve bereket duasına çıkan Kurtpınar beldesi sakinleri bu yılda aynı geleneği sürdürdü. Etkinliğe, belde haklının yanı sıra Ceyhan Müftülüğü din görevlileri ve çevre köylerden gelen çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Kurtpınar Mahallesi Merkez Camii İmamı Halil Koruyucu tarafından İstiska namazı kılınıp yağmur duası edildi. Ayrıca kurbanlar kesilerek vatandaşlara yemek ikramı da yapıldı.

Programla ilgili kısa bir açıklama yapan imam Koruyucu, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdikleri yağmur duası ile insanların bir arada Allah’a yakarmasını arzuladıklarını ifade etti. İstiska namazı sırasında ters giydiği cübbesi ile dikkat çeken Koruyucu, ters giydiği cübbenin hikmetini ise şöyle açıkladı: "Peygamber efendimizin yağmur duasına çıktığı gibi bizde cübbeyi ters giyerek, Allah'ın rızasını kazanmak amacıyla hüzünlü bir vaziyette yağmur duasına çıkıyoruz" diye konuştu. (Ayhan Kaya-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.