Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Volkswagen 2 modelin Türkiye'deki satışını durdurdu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Volkswagen 2 modelin Türkiye'deki satışını durdurdu

Gündem

Volkswagen'in Türkiye distribütörü Doğuş Otomotiv, Jetta ve Caddy modellerinin Türkiye'deki satışını durdurduklarını açıkladı.

Doğuş Otomotiv, Volkswagen Jetta ve Caddy modellerinin EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurduklarını açıkladı.

Doğuş Otomotiv’den yapılan açıklamada, “Volkswagen AG yetkilileriyle sürdürmekte olduğumuz görüşmeler neticesinde, tarafımızca alınan kararla gönüllü olarak, Jetta ve Caddy modellerimizde sadece EA189 EU5 1.6 TDI motor tipindeki araçların satışını bu akşam itibarıyla geçici olarak durdurmuş bulunmaktayız. Diğer modellerimizin satışı ile ilgili herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır.” denildi.

Yapılan açıklamada, etkilenen araçlar dâhil olmak üzere Türkiye’de satışa sunulan tüm araçların Türkiye’nin resmi mevzuatlarına, sürüş ve yol güvenliğine uygun olduğu, üretici firmaların devam eden çalışmaları doğrultusunda teknik güncellemeler yapılabileceği, gelişmelerle ilgili müşteriler ile iletişime geçileceği belirtildi.

ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA), Volkswagen'in ABD'de sattığı bazı dizel motorlu araçların egzoz emisyon testleri sırasında emisyon test sonuçlarını yanıltıcı yazılım kullandığını belirtmiş, emisyon testi skandalının ortaya çıkmasının ardından Volkswagen zor günler yaşamıştı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.