Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Van'da HDP yürüyüşünde olaylar çıktı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Van'da HDP yürüyüşünde olaylar çıktı

Gündem

​Van'da HDP/DBP'lilerin düzenlediği yürüyüşe polis, tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

Van’da HDP/DBP’lilerin düzenlediği yürüyüşe tazyikli su ve biber gazı ile müdahale eden polis 20 kişiyi gözaltına aldı.

Van’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ bahanesiyle yapılmak istenen yürüyüşe, polis müdahalesinden sonra olaylar çıktı. Çıkan olaylarda ilk belirlemelere göre 20 kişi gözaltına alınırken 5 kişinin ise yaralandığı öğrenildi.

HDP, DBP ve TUYAD-DER öncülüğünde yapılmak istenen yürüyüş için Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Feqeye Tеyrаn Parkı önünde toplanan grup Beşyol Meydanına yürümek istedi.

Aralarında HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe ve çok sayıda HDP ve DBP’li yöneticinin de bulunduğu grup polisin tüm uyarılarına rağmen dağılmayınca müdahale başladı.

Polisin tazyikli su, biber gazı ve plastik mermi kullandığı müdahalede göstericiler ise havai fişek, ses bombası ve taşlarla karşılık verdi. Çıkan olaylar nedeniyle il genelinde esnaf kepenklerini kapatmak zorunda kalırken, olaylarda ilk belirlemelere göre 20 kişi gözaltına alındı. Aralarında HDP’li yöneticilerin de bulunduğu 5 kişinin ise gazdan etkilenerek hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

İlde yer yer gerginlik devam ederken, özellikle Karşıyaka ve Hacıbekir Mahalleleri başta olmak üzere ara sokaklarda olaylar devam ediyor. (Murat Dalgın- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.