Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Uşşaki Vakfı'dan Fatih Nurullah Açıklaması: hiçbir alakamız yok
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Uşşaki Vakfı'dan Fatih Nurullah Açıklaması: hiçbir alakamız yok

Gündem

12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla Sakarya’da tutuklanan Fatih Nurullah ile ilgili hakkında Uşşaki Vakfı'ndan son dakika açıklaması geldi. Vakıf adına yapılan yazılı açıklamada yazılı açıklama: "Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamız yok" denildi.

Konu ile ilgili Uşşaki Vakfı'nın sosyal medya hesabından "Kamuoyuna Duyuru" başlığıyla yapılan açıklmada Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakalarının olmadığı belirtildi.

Sakarya’nın Akyazı ilçesi Kuzuluk mahallesinde bulunan dergahta gerçekleşen çocuk istismarının ortaya çıkmasının ardından, jandarma dergaha giderek Fatih Nurullah’ı gözaltına aldı. Mahkemeye çıkan Nurullah, tutuklandı. Uşşaki Vakfı, tarafından yapılan açıklamada “12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan Fatih Nurullah’ın kendisi ve tarikatıyla hiçbir alakamız yoktur” denildi.

Uşşaki Vakfı tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Bugüne kadar birçok defa dile getirdiğimiz açıklamamızı, gündemdeki gelişmelerden ötürü, tekrar beyan etmek isteriz; kendisini her fırsatta vakfımızla ilişkilendirmeye çalışan, bazı yerel ve ulusal basın yayın organlarında ve sosyal platformlarda sözde ‘Uşşaki Tarikati Lideri’ olarak lanse edilmeye çalışılan, ismi İslam ve ahlak dışı haberlerle anılan, devletimizin ve milletimizin bütünlüğüne karşı cephe almış bir tutum içinde bulunan Fatih Nurullah isimli şahısla ve bu şahsın sözde tarikatıyla hiçbir alakamızın olmadığını kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

“Pir Seyyid Hasan Hüsameddin Uşşaki Vakfı” adıyla bilinen vakfın başkanlığını Muhammed Hikmed Önem yapıyor. 1993 yılında kurulan vakıf Uşşaki tarikatının iki kolundan biri. 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.