Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40

Warning: getimagesize(../dosyalar/82388273650d4272f7b445f64bc67649.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 94
Urfalılar Balıklıgöl' de sabahladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfalılar Balıklıgöl' de sabahladı

Gündem

Kadir gecesi münasebetiyle Balıklıgöl'e akın eden binlerce Urfalı sabahlara kadar namaz kıldı, İslam ümmetine dua etti.

 Peygamberler şehri Şanlıurfa’da Kadir Gecesi münasebetiyle genç, çocuk, yaşlı, kadın binlerce kişi camilere akın etti. Merkezde bulunan camilerden Eyyüp Peygamber ile Mevlidi Halil Camilerine akın eden Urfalılar içeride yer bulamayınca cami avlusunda ve parklarda namaz kıldığı görüldü.

Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan ve Hz. İbrahim’in doğduğu yer olarak bilinen Mevlidi Halil (Dergah) camisine gelen binlerce kişi, içeride ve avluda yer bulamayınca caminin damında namaza durdu. Kadınların da camilere yoğun ilgi gösterdiği gecede sabahlara kadar namazlar kılındı, dualar edildi. 

Gecenin kalabalığından Balıklıgöl de nasibini aldı. Kadir gecesini ihya etmek için Balıklıgöl’ e akın eden binlerce Urfalı, yeşil alanda oturarak sabahladı. Kalabalık o kadar çok fazla oldu ki neredeyse iğne atsan yere değmezdi. 

Sahurlarını Balıklıgöl’ de yapan binlerce kişinin, sakalı şerifi ziyaret etmek istemesi izdiham yol açtı. Birçok kişinin de sabah namazının ardından park ve camilerde yattıkları görülürken bazılarını ise eşyalarını toplayıp evini yolunu tuttuğu görüldü.

 Kadir Gecesini ihya etmek için camilere akın edenler binlerce kişi İsrail’in zulmüne maruz kalan Gazze halkı için dua etti Şanlıurfa İl Müftülüğü ise geceyi eda etmek için Mevlidi Halil camisinde Kadir Gecesi mevlit programı düzenledi. 

Mevlidin okunduğu programda bir konuşma yapan İl Müftüsü İhsan Açık, Kadir gecesinin öneminden bahsetti. (Sedat Kuşulay- Osman Gülebak- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.