Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfalı Fırıncılar Ramazan’a hazır
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfalı Fırıncılar Ramazan’a hazır

Gündem

Şanlıurfalı fırıncılar 45 dereceyi aşan sıcaklarda tutulacak olan Ramazan orucuna hazır.



Şanlıurfa’da Dışarıda sıcaklığın 45 dereceyi aşarken onlar fırında ateşin önünde oruç tutarak vatandaşa hizmet ediyorlar.
Bütün doğanın olumsuz şartlarına rağmen vatandaşa bu kutsal ayda hizmet etmek bizim için mutluluktur diyen ocakçı (pişirici) Mehmet Çiftçi: “birazda vatandaştan anlayış bekliyoruz. Oruç tutan insan akşama biraz asabi oluyor. Sabırsız oluyor. İftar ve sahur zaman eksenli olduğu için biz fırıncılara çok yükleniyorlar. Ama bizim de daha ağır şartlarda oruçlu olduğumuzu hesaba katmalılar. Özellikle pişirme konusunda biraz daha anlayış gösterseler çok iyi olur” dedi.
YEMEKLERİNİZİN GÖNÜL RAHATLIĞI İLE YEMEK İSTİYORSANIZ PİŞİRME VERİN
Bu mübarek ayda insanlar gönül rahatlığı ile iftar etmek istiyorsa fırıncının alın teri olan pişirmenin bedelini ödemeleri gerektiğini söyleyen Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı: “oruç tutan insan kul hakkına riayet etmeli. Fırıncının hakkı olan pişirme parasını verin ki gönül rahatlığı ile iftar edesiniz” dedi.
İftarda kısıtlı zamanda çok fazla iş talebi olduğunu söyleyen Karaatlı; “250 derece ateşin önünde çalışan biz fırıncılara karşı insanlarımızın biraz daha anlayışlı olmasını bekliyoruz. Her şeye rağmen biz fırıncılar olarak Kutsal ay Ramazan’a hazır olduğumuzu gönül rahatlığı ile söyleyebilirim. Şimdiden ramazan ayının bol, bereketli ve memleketimizde huzurlu geçmesini diliyorum” dedi.
www.balikligol.com

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.