Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfadosk Şanlıurfa'ya Havacılık Eğitim Merkezi İstiyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfadosk Şanlıurfa'ya Havacılık Eğitim Merkezi İstiyor

Gündem

Şanlıurfa Doğa Sporları, Arama Kurtarma, Gençlik ve Spor Kulübü (URFADOSK) Türk Hava Kurumunun "2025 Vizyon Hedefleri" doğrultusunda "Havacılık Eğitim Merkezleri"nden bir tanesinin öncelikli olarak Şanlıurfa'da açılmasını talep etti.



URFADOSK'tan yapılan açıklamada, Türk Hava Kurumunun Şanlıurfa'da yaptığı 2011 yılı etkinlikleri kapsamında paraşüt kursuna 3, planör kursuna ise 1 sporcuyla katıldıklarını, hedeflerinin açılacak kurslara yüksek sayıda sporcuyla katılmak olduğunu bildirdi.



Dağcılık, doğa yürüyüşü, spor tırmanış, kano, bisikleti, tüplü dalış ve havacılık gibi sporlar alanlarında faaliyetler düzenleyen, kurum ve kuruluşlar tarafından organize edilen faaliyetlere katıldığı belirtilen URFADOSK'un Türk Hava Kurumunun "2025 Vizyon Hedefleri" doğrultusunda "Havacılık Eğitim Merkezleri"nden bir tanesinin öncelikli olarak Şanlıurfa ilinde açılması gerektiğini talep ettği dile getirildi.



Şanlıurfa'nın, nüfus açısından Türkiye'nin 9. büyük kenti olduğu ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi.



"Şanlıurfa aynı zamanda Güneydoğu Anadolu bölgesi'nin merkezinde yer almaktadır ve bölgeye yönelik olarak oldukça uygun bir noktadadır. Bölgenin diğer illeri ile ile ulaşım sorunu yoktur ve en uzun ulaşım süresi yaklaşık 3 saattir. En büyük avantajı ise yeni GAP Uluslararası Havaalanının 2007 yılında açılması ile birlikte 'Eski havaalanı atıl' duruma gelmiş ve her geçen gün yıpranmaktadır, bu havaalanı Havacılık Eğitim Merkezi için hazır bir tesis durumundadır. Daha önce yolcu uçaklarının kullanmış olduğu havaalanı birçok uçağın ve planörlerin kalkış ve inişleri için oldukça uygun bir alandır. Şehir merkezine 9 kilometre uzaklıktadır ve Havacılık Eğitim Merkezinin kurulması için çok düşük bir maliyet ile hizmet vermeye hazır konuma gelecektir."
www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.