Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
URFA'DA KAÇAK YAPIYA İZİN YOK
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

URFA'DA KAÇAK YAPIYA İZİN YOK

Gündem

Haliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıyla mücadele konusunda çalışmalarına devam ediyor.

 Bölgelerde günlük olarak kontrollerini sürdüren ekipler, ruhsatlı yapı kurmak isteyen vatandaşlara ise yapılması gereken işlemler hakkında bilgiler veriyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü, ilçe genelinde kaçak yapıya izin vermiyor. Ekipler, günlük olarak inşaatların yoğun olduğu bölgelerde kontrollerini sürdürerek, imara aykırı kat çıkmak isteyenlere de müdahale ediyor. Haliliye Belediyesi'nin kurulduğu Nisan 2014 tarihinden itibaren Yapı Kontrol Müdürlüğü, 13 aylık sürede 494 ayrı şikayeti değerlendi. 125 tutanak tanzim eden Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, imara aykırı 183 yapıyı da durdurdu. Kat fazlası çıkmak isteyen 201 yapının kalıp, filiz ve kolonunu söken Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, 67 inşaatla ilgili de yasal işlem yaptı. Kontrol edilen bölgelerde 2'si hazine arazisinde olmak üzere toplam 27 kaçak yapıda Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkılarak, kaçak yapılaşmanın önüne geçildi.

Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, bölgelerde yaptığı denetimlerde kat hakkı bulunan ve kat çıkmak isteyen vatandaşlara da yapması gereken yasal işlemler konusunda bilgiler veriyor. Ekipler, denetlediği inşaatlarda da işçileri çevre güvenliği alması ve ruhsatın dışına çıkmamaları konusunda uyarıyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.