Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa’da cenaze namazını provoke ettiler
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa’da cenaze namazını provoke ettiler

Gündem

Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için Şanlıurfa'da kılınacak gıyabi cenaze namazına bile tahammül etmeyen bir grup HDP’li yine provokatörlük yaptı.

Eyyübiye ilçesine bağlı Dergah Cami önünde Cuma namazı sonrası toplanan Peygamber Sevdalıları Platformuna bağlı STK’lar, Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İhya Der Başkanı Aytaç Baran için hem gıyabi cenaze namazı kılmak hem de bölgede yaşanan saldırıları kınamak amacıyla toplandı.

Bu sırada camii önüne gelen bir grup HDP’li namaz kılmak için saf tutan halka hakaret ederek provokasyonda bulundu. Israrla hakaretlerini sürdüren HDP'li grup, HDP/PKK'yi savunarak, 'Ne Allah Ekber, Allah Ekber. Belki siz namaz bile kılmıyorsunuz?’ demesi halkın tepkisine neden oldu.

Olay çıkarılmak istendiğini gören HÜDA PAR İl Başkanı Lokman Yalçın ile Peygamber Sevdalıları Şanlıurfa Koordinatörü İ.Halil Göven ile diğer yetkililer, alanda bulunan halka sağduyu çağrısı yaptı.

Polisin müdahale olaylar büyümeden önlenirken Şanlıurfa’daki bazı yerel sitelerin olayları manipüle ederek haberleştirmesi de yapılan provokasyonun önceden hazırlanmış olduğu izlenimi bıraktı.

Daha sonra Diyarbakır’da uğradığı silahlı saldırı sonucu katledilen Yeni İHYA DER Başkanı Baran için kılınan gıyabi cenaze namazının ardından okunan basın açıklamasıyla grup sessizce dağıldı. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.