Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa Milletvekili O öğretmenler İçin Soru Önergesi Verdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa Milletvekili O öğretmenler İçin Soru Önergesi Verdi

Gündem

HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na Milli Eğitim Bakanı Mahmut ÖZER tarafından yanıtlaması amacıyla soru önergesi verdi.

İlçede 4 öğretmenin Irkçı söylemlere neden olan Erzurum'un Karayazı ilçesinin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz nedeniyle HDP Şanlıurfa Milletvekili Ayşe Sürücü TBMM’ye verdiği soru önergesi şu şekilde: Erzurum'un Karayazı ilçesinde Karşıyaka İlkokulu’nda görevli olduğu belirtilen öğretmenlerin, ilçenin girişinde Kürtçe ve Türkçe yazılı “Hûn bî xer hatin- Hoş geldiniz” tabelası önünde verdikleri poz ile Kürtçeye dönük cinsiyetçi hareketler ve ırkçı söylemlerde bulunmuşlardır ve bu durum tepkilere neden olmuştur. 
Öğretmenler hakkında soruşturma açılırken, Erzurum Karayazı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, soruşturma kapsamında öğretmenlerin açığa alındığını duyurmuştur. Daha önce de özellikle Kürtlerin yoğun yaşadığı kentler başta olmak üzere okullarda bazı öğretmenlerin ırkçı tutum ve davranışları basına da yansımıştır. Fakat tepkilerin yükselmemeli için öncelikle soruşturma ve açığa alınma uygulamanma olduğu ardından bu ırkçı tutumların yetkili merciler tarafından unutulduğu ve cezasız kaldığını gözlemlemiş olmaktayız. 
Bu Bağlamda; 

1.Daha önce öğrencilere ırkçı uygulamalar ve ırkçı şiddet uygulayan kaç öğretmen adli ve idari soruşturma sonucu ceza almıştır? 
2.Kürtçeye Karşı bu ırkçı söylemi geliştiren öğretmenler hakkında daha önce de şikâyet dilekçesi verilmiş midir?
3.Okullarda meydana gelen ırkçılığa karşı bakanlığınızın elinde bir veri var mıdır? 
4.Okullarda bu duruma karşı bir açıklama yürütmekte misiniz? 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.