Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Urfa Lisesi mezunları İstanbul’da buluştular
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Urfa Lisesi mezunları İstanbul’da buluştular

Gündem

Urfa Lisesi mezunları İstanbul’da buluştu. Şanlıurfalılar Derneği’nin Şirinevler’deki binasında toplanan lise mezunları, birbirleriyle hasret giderip eski anıları paylaştılar.

Çiğköfte ve tatlının yanı sıra öğrencilerin vazgeçilmez yiyecekleri arasında bulunan lolazdan da yiyen ve çoğu 1970’li yılların mezunu öğrenciler önümüzdeki yıl Nisan ayında buluşmak üzere vedalaştılar.
Söz konusu buluşmayı Adnan Güven ve Halil Savaş’la birlikte organize ettiklerini belirten Mahmut Mancı, “Bu bizim ilk toplantımız, dolayısıyla bazı eksiklikler olabilir. Amaç böyle bir birlikteliği başlatmak. Önümüzdeki yıl daha kalabalık ve daha zengin bir buluşma olur” dedi.
Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Durak Parlakçı da, uzun süreden beri böyle bir etkinliği düşündüklerini ancak bu planlarının Mahmut Mancı, Adnan Güven ve Halil Savaş’a kısmet olduğunu anlattı. 5 yıldan beri hizmet ettiklerini hatırlatan Parlakçı, şunları söyledi: “Biz toplumsal harekete alışkın değiliz. Oysa temsil manasında güçlü olduğumuz taktirde bir yerlere gelebiliriz. İstanbul gibi bir metropolde bir yerlere gelinmeden söz sahibi olunmuyor. Bunun için birlikte hareket etmeliyiz.”
Durak Parlakçı, bu yıl 150 öğrenciye burs verdiklerini, önümüzdeki yıl bu sayıyı arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.
Şanlıurfalılar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Edibe Aydın Kahya da, “Bakın lisede de kız öğrenci sayısı azdı, şimdi burada da yine çok az” dedi.
O dönemin öğretmenlerinden Abdullah Haktankaçmaz ise yaptığı konuşmada, hem öğretmenlik hem de öğrencilik yıllarına ait ilginç anılarını anlattı. Haktankaçmaz, sözlerini “varsa herkese hakkımı helal ediyorum, sizlerin de helal etmesini istiyorum” şeklinde tamamladı.
Bu arada, önümüzdeki yılın organizasyon komitesi belli oldu. 1024 Nisan ayında gerçekleşecek buluşma için gönüllü olarak Muzaffer Dörttaş, Mustafa İzgördü ve Ahmet Birkan, organizasyonu üstlendi.
HABER: Müslüm Aktürk/Mehmet Canbekli


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.